Η McAfee προχωρά στην προστασία των έξυπνων σπιτιών

Η McAfee προχωρά στην προστασία των έξυπνων σπιτιών

Η McAfee προχωρά στην προστασία των έξυπνων σπιτιών.

Τα έξυπνα σπίτια και κτίρια έγιναν γρήγορα ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς που σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), παρέχοντας πιο ευφυείς και συναφείς χώρους για να ζήσουν και να εργαστούν οι άνθρωποι.

Ωστόσο, η ταχεία άνοδος των “έξυπνων” πραγμάτων συνέπεσε, δυστυχώς, με μια παρόμοια αύξηση των απειλών στον κυβερνοχώρο που πλήττουν τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις επιχειρήσεις, καθώς οι χάκερς στοχεύουν στις συνδεδεμένες συσκευές που έχουν μικρή ή καθόλου προστασία.

Η McAfee θέλει να πρωτοστατήσει στην εξασφάλιση του έξυπνου σπιτιού και παρουσίασε τη νέα έκδοση του Secure Home Platform στο Mobile World Congress 2018 στη Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα.

Η νέα έκδοση έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία των έξυπνων κατοικιών και επιτρέπει την προστασία σε ένα ευρύ φάσμα συνδεδεμένων ειδών οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων τηλεοράσεων, συσκευών και δρομολογητών.

Η υπηρεσία είναι άκρως διαλειτουργική με το Amazon Echo, μέσω του φωνητικού βοηθού Alexa η οποία ενημερώνει σε πραγματικό χρόνοτους χρήστες για τυχόν χακαρίσματα ανιχνεύσουν στις έξυπνες συσκευές τους.

Ο Raj Samani, επικεφαλής επιστήμονας της McAfee δήλωσε: «Γεια μας ανέκαθεν η ασφάλεια στο διαδίκτυο ήταν τεράστια πρόκληση, και προσπαθούμε να επιτύχουμε το έργο μας μέσω εξελιγμένων μεθόδων. Μπορεί κάποτε οι καταναλωτές να είχαν δει κάπου την διαχείριση ασφαλείας των έξυπνων συσκευών μέσω φωνητικών εντολών, και να πίστευαν ότι ήταν δύσκολο να υπάρξει μία τέτοιου είδους ολοκληρωμένη προσπάθεια, αλλά τώρα, αυτό το σενάριο έγινε πλέον πραγματικότητα χάρη στις ικανότητες της εταιρείας μας.

Επιπλέον, η McAfee συνεργάστηκε πρόσφατα με την Telefonica για να εγκαταστήσει το Secure Home Platform απευθείας στους δρομολογητές του διαδικτύου, ελπίζοντας ότι θα τους διαφυλάξει από μία πλειάδα καταιγιστικών επιθέσεων από τους χάκερς.

Η υπηρεσία θα επιτρέψει επίσης σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με το δρομολογητή της Telefonica να παραμείνουν ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου αριθμού IoT και των έξυπνων οικιακών ειδών , ενώ παράλληλα θα τους δώσει την ευκαιρία να επεκτείνουν την προστασία και εκτός του σπιτιού, χάρη στην λύση των τελικών σημείων που προσφέρει η υπηρεσία.

Η McAfee ελπίζει ότι η εκκίνηση της πλατφόρμας Secure Home Platform θα βοηθήσει στην προώθηση μιας νέας εποχής για την έξυπνη ασφάλεια, προειδοποιώντας τους κατασκευαστές και τους καταναλωτές σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας