Η Siemens θα ανοίξει εργοστάσιο 3D εκτύπωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Siemens θα ανοίξει εργοστάσιο 3D εκτύπωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Siemens θα ανοίξει εργοστάσιο 3D εκτύπωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Siemens θα επενδύσει 27 εκατομμύρια στερλίνες σε ένα νέο εργοστάσιο εκτύπωσης 3D με βάση το Worcester που θα δημιουργήσει 55 νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει την τεχνολογία να επεκταθεί πέρα από τα συμβατικά πρότυπα που ισχύουν για αυτή την παραγωγή.

Το νέο εργοστάσιο πρόκειται να ανοίξει το 2018 και θα βρίσκεται στην τοποθεσία Worcester Six Business Park Development. Η συνεργάτης της Siemens σε αυτό το έργο, η Material Solutions, η οποία εξειδικεύεται στο Selective Laser Melting (SLM), θα μπορεί επίσης να επεκτείνει το συνολικό δίκτυο των 3D εκτυπωτών που θα υπάρχει σε αυτά τα εργοστάσια από 15 σε 50 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ομάδα μηχανικών, μεταλλουργών και ειδικών κατασκευής θα αυξηθεί σε 80 άτομα κατά τους επόμενους μήνες και το νέο εργοστάσιο θα διευκολύνει την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Materials Solutions και του τμήματος Digital Factory της Siemens στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens UK, ο Juergen Maier εξηγεί την απόφαση της εταιρείας να επεκτείνει τη λειτουργία εκτύπωσης 3D, λέγοντας:

«Αυτή η σημαντική επένδυση υπογραμμίζει την πεποίθησή μας ότι υπάρχει τεράστιο δυναμικό για την καινοτομία και την ανάπτυξη στον τομέα της βιομηχανίας που σχετίζεται με τη 3D εκτύπωση. Αποτελεί επίσης το επόμενο βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας μας να πρωτοπορήσουμε στην εκβιομηχάνιση της τρισδιάστατης εκτύπωσης και κατά συνέπεια να ηγηθούμε στο δρόμο καταδεικνύει το δρόμο για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».

Ο Maier ήταν επίσης υπεύθυνος για την καθοδήγηση του προγράμματος “Made Smarter Review” το οποίο δημιούργησε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ζήτησε μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα αναφορικά με αυτό τον τομέα, επειδή θα βοηθούσε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και θα ενίσχυε τη βιομηχανική παραγωγικότητα.

Η Siemens εξαγόρασε το 85% των μετοχών της Materials Solutions το 2016 και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας ο Phil Hatherley εξήγησε πως το νέο εργοστάσιο θα βοηθήσει στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους λέγοντας:

«Η νέα μας εγκατάσταση θα μας δώσει το χώρο και την ευελιξία κινήσεων να συνεχίσουμε να καινοτομούμε για αυτές τις εξειδικευμένες και απαιτητικές βιομηχανίες, με την προοπτική να αλλάξουμε τα ισχύοντα δεδομένα στην αντίληψη που υπάρχει για την τρισδιάστατη εκτύπωση μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας που διαθέτουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας