Η Micron δεσμεύεται να επενδύσει 100 εκατ. δολ. σε εταιρείες AI

Η Micron δεσμεύεται να επενδύσει 100 εκατ. δολ. σε εταιρείες AI

Η Micron Technology δήλωσε την Τετάρτη (10 Οκτωβρίου 2018) ότι σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια σε νεοφυείς επιχειρήσεις (αγγλικά: startups) που εργάζονται σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για χρήση στην αυτόνομη οδήγηση οχημάτων, αυτοματισμού των εργοστασίων και σε άλλους τομείς της τεχνολογίας που θεωρούνται κομβικής σημασίας για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης (memory chip) με έδρα το Αϊντάχο των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εταιρικού κεφαλαίου που εμπεριέχει επιχειρηματικό κίνδυνο πριν από μια δεκαετία, αλλά οι επενδύσεις του μέχρι τώρα ήταν «σποραδικές» και «πολύ κοντά στην κύρια δραστηριότητα του, επομένως τα ψέματα τελείωσαν και έφτασε η ώρα να προβεί σε ουσιαστικές επιχειρηματικές κινήσεις προς όφελος του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, αν και οι υπάρχουσες αποδόσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας είναι σταθερά θετικές, η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να πουλήσει ακόμη περισσότερα προϊόντα.

Επιπλέον επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή της στην τεχνητή νοημοσύνη, επειδή με το αντικείμενο που σχετίζεται εμπλέκεται άμεσα με τεράστια ποσά δεδομένων που πρέπει να αποθηκευτούν στα προϊόντα της.

Τα νέα κονδύλια που θα διατεθούν, έχει ως σκοπό να επενδυθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα υλικολογισμικού και λογισμικού και έχουν ως επίκεντρο ασχολίας την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Micron δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επένδυση στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης αυτοκινήτων, της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και την τεχνολογία για την αυτοματοποίηση των εργοστασίων, επειδή η εταιρία σχετίζεται άμεσα με αυτούς τους κλάδους.

Ένας εκπρόσωπός της Micron ανέφερε πως: «Θα επεκτείνουμε σημαντικά το ρυθμό των επενδύσεών μας και πιστεύουμε πως ετούτη η στρατηγική κίνηση θα αποτελέσει ορόσημο για τα μεγαλεπήβολα σχέδιά μας».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα έργα τεχνητής νοημοσύνης, όπως η διδασκαλία των υπολογιστών για την αναγνώριση εικόνων και τις φωνητικές λειτουργίες απαιτούν τεράστια ποσά δεδομένων και υπολογιστικής ισχύος, επομένως είναι μονόδρομος οι προαναφερόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω των επενδύσεων.

Επί του παρόντος, οι πρώτοι τρεις αποδέκτες των επιχορηγήσεων είναι το Ερευνητικό Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Berkeley, το Stanford Precision Health and Integrated Diagnostics Center και το AI4All, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διοργανώνει θερινή κατασκήνωση που απευθύνεται σε φοιτητές του χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας