Η Microsoft ανακοίνωσε το OneDrive Personal Vault για αποθήκευση ευαίσθητων αρχείων

Η Microsoft ανακοίνωσε το OneDrive Personal Vault για αποθήκευση ευαίσθητων αρχείων

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα το OneDrive Personal Vault, μία νέα ξεχωριστή υπηρεσία (εντός του OneDrive) που παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για την προστασία ευαίσθητων και σημαντικών αρχείων, που σημαίνει πως οι χρήστες θα είναι θωρακισμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή.

Συγκεκριμένα το Personal Vault θα σέβεται στο έπακρο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί γενικά την κοινωνία μας, επιπρόσθετα θα παρέχει ισχυρή κρυπτογράφηση των αρχείων που ακόμη κι αν αποκτηθούν από κάποιο χάκερ θα είναι άχρηστα αφού δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, εκτός κι αν τα αποκρυπτογραφήσει, όπου φυσικά είναι μία επίπονη και δύσκολη διαδικασία, που ελάχιστα άτομα και προγράμματα μπορούν να τα καταφέρουν.

Όμως πρέπει να έχετε κατά νου πως αυτή η νέα υπηρεσία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη προς όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον επί του παρόντος θα διατίθεται στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά και θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ετούτο το χαρακτηριστικό απευθείας από τα Windows 10 το πρόγραμμα περιήγησης, το Android και το iOS ως εφαρμογή.

Το OneDrive Personal Vault θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, η εταιρεία μας εξέπληξε θετικά με μία απρόσμενη κίνηση, δηλαδή αύξησε το χώρο αποθήκευσης στο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο του OneDrive από 50GB σε 100GB χωρίς πρόσθετο κόστος.

Το Personal Vault είναι μια προστατευμένη περιοχή μέσα στο OneDrive, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με την εφαρμογή Microsoft Authenticator ή με ένα δεύτερο βήμα εξακρίβωσης ταυτότητας, όπως δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου, PIN ή κώδικας που σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS.

Η Microsoft επισημαίνει ό,τι οι χρήστες του OneDrive που θα χρησιμοποιούν το Personal Vault θα έχουν την προνόμιο να αποθηκεύουν έγγραφα και αρχεία που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες, χωρίς να φοβούνται πως κάποιος χάκερ θα διεισδύσει σε αυτό το χώρο και θα τα κλέψει.

Φυσικά από την πλευρά μας ως Texnologia.Net οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει 100% προστασία στο διαδίκτυο, άσχετα με το τι θέλει να πιστεύει η κάθε εταιρεία για να πουλήσει τις υπηρεσίες της. Έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ας περάσουμε ξανά στο θέμα μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας OneDrive σε Android και το iOS για να σαρώσετε έγγραφα, να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο και να το αποθηκεύσετε απευθείας στο Personal Vault, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Δηλαδή όλα τα αρχεία θα είναι πλέον αποθηκευμένα και ασφαλή στο Cloud, εν αντιθέσει εάν τα κρατούσατε μέσα στη συσκευή του Smartphone, του Tablet ή του υπολογιστή σας, όπου πρακτικά θα μπορούσε ο κάθε εισβολέας να διεισδύσει εκεί μέσα και να τα κλέψει.

Επίσης, το Personal Vault κλειδώνει αυτόματα “μετά από σύντομη περίοδο αδράνειας”. Οι προεπιλογές αδράνειας είναι 3 λεπτά στην εφαρμογή για κινητά, ενώ είναι 20 λεπτά στο Sync Client και στο OneDrive.com. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο αδράνειας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, όπως προτιμάτε, μέσα από το λογαριασμό σας στο μενού των ρυθμίσεων.