ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Microsoft απαγορεύει στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν το Slack, το AWS...

Η Microsoft απαγορεύει στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν το Slack, το AWS και τα Έγγραφα Google

Η Microsoft έχει τοποθετήσει τις υπηρεσίες Slack, Amazon Web Services (AWS), Google Docs (Έγγραφα Google) στον κατάλογο με τις ανεπιθύμητες υπηρεσίες (εν ολίγοις μαύρη λίστα), καθώς ανταγωνίζονται άμεσα την πλατφόρμα cloud της εταιρείας Azure και το Office 365, κάτι που προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που καυτηρίασαν με ιδιαίτερη οξύτητα το θέμα.

Ωστόσο οφείλω να επισημάνω πως η παρούσα ενέργεια δεν θεωρείται ως μία συνηθισμένη κίνηση από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, Πόσο μάλλον να επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους να ακολουθήσουν πιστά αυτές τις οδηγίες.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχε συμβεί κάτι παρόμοιο κατά την περσινή χρονιά στο Facebook, όπου ο ιδρυτής του, ο Mark Zuckeberg απαγόρευσε στους υπαλλήλους του να χρησιμοποιούν τα iPhones μετά από μία διένεξη που είχε με τον CEO της Apple, Tim Cook, όπου είχε σχολιάσει με αρνητικό τρόπο τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ό,τι η συγκεκριμένη πλατφόρμα επηρεάζει αρνητικά την κοινωνία.

Φυσικά ετούτη η απαγόρευση ενδέχεται να προκαλέσει διαμαρτυρίες από τους υπαλλήλους της Microsoft, πράγμα που έχει συμβεί άπειρες φορές κατά το παρελθόν για διάφορα θέματα (π.χ για την πώληση εξοπλισμού στο στρατό των ΗΠΑ), όπου ομάδες υπαλλήλων έχουν στείλει ανοιχτή επιστολή προς την εταιρεία με απώτερο σκοπό να αλλάξει γνώμη, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τα έχουν καταφέρει. Εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει το γινάτι βγάζει μάτι.

Σύμφωνα με τη μαύρη λίστα που έχει αποκτηθεί μυστηριωδώς από άτομο εκτός της εταιρείας, η Microsoft έχει απαγορεύσει στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν τις εκδόσεις Slack Free, Slack Standard και Slack Plus. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το Slack είναι ένα λογισμικό που βοηθάει στις ομάδες των επιχειρήσεων να συνεργάζονται αποδοτικότερα.

Ωστόσο εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ό,τι ο γίγαντας των λογισμικών επέτρεψε στους υπαλλήλους του να χρησιμοποιούν το Slack Enterprise Grid με το αιτιολογικό πως πληροί τις απαιτήσεις και τα κριτήρια ασφαλείας που έχει θεσπίσει η εταιρεία, παρόλα αυτά τους παρότρυνε να χρησιμοποιούν το Microsoft Teams – που βρίσκονται σε άμεσο ανταγωνισμό με το Slack.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166