Δείτε παρακάτω το βίντεο
Αν και συνεχώς επιδιώκω να μιλώ για ευχάριστα πράγματα, εν τούτοις δεν μπορώ να παραβλέψω ορισμένα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και δυστυχώς συνοδεύονται από μεγάλη πικρία, όπως εκείνο που αφορά τους Έλληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, και μάλιστα είναι επίκαιρο, γιατί οι πολίτες της Ελλάδας φεύγουν μαζικά προς άλλες χώρες, μήπως και συναντήσουν ένα καλύτερο αύριο και εξασφαλίσουν το μέλλον τους, κάτι που αναμφισβήτητα δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί στη μαμά Ελλάδα.
Φυσικά ένας από τους κυριότερους λόγους της μετανάστευσης που αφορούν τους Έλληνες οφείλεται στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, και έτσι όπως πάνε τα πράγματα ενδέχεται να μην καλυτερέψει η κατάσταση στο κοντινό μέλλον, εννοώ τα επόμενα τρία – τέσσερα χρόνια, τουναντίον ίσως να παιδευόμαστε με ετούτο το πρόβλημα για πολλά συναπτά έτη. Ας ελπίσουμε πως θα ξεπεράσουμε σύντομα τη μπόρα της οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης που μας ταλανίζει.
Όμως με την τεράστια μετανάστευση των Ελλήνων προς το εξωτερικό, έχει ως αποτέλεσμα να γεννιούνται ορισμένα καυτά ζητήματα, όπως ό,τι μειώνεται ο πληθυσμός μας, και αν το συνδυάσουμε με την υπογεννητικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα, τότε μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως ίσως κάποια μέρα στην Ελλάδα να ζουν λιγότεροι Έλληνες και περισσότεροι ξένοι, κρίνοντας πάντα από την μεγάλη ροή μεταναστών που εισέρχονται εδώ για να δουλέψουν από χώρες όπως η Συρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, η Τυνησία και πολλές άλλες.
Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ό,τι με την τεράστια ανεργία που υπάρχει στον τόπο μας, έχει ως συνέπεια να στενεύει ο κλοιός για το λαό, αφού παράλληλα τα χρέη τρέχουν, και και κατά συνέπεια γίνεται εύκολα αντιληπτό ό,τι όταν δεν υπάρχει χρήμα, τότε είναι αναμενόμενο πως θα έρθει η μιζέρια, η οποία θα συνοδεύεται δυστυχώς από στενοχώρια.
Οπότε ο κόσμος είναι αναγκασμένος να βρει άμεσα λύσεις για να ξεπεράσει το εκάστοτε πρόβλημα που βιώνει και προφανώς εδώ η μόνη διέξοδος είναι η μετανάστευση από την στιγμή που δεν εργάζονται στον τόπο τους.