Η Microsoft απέκτησε την εταιρεία Semantic Machines

Η Microsoft απέκτησε την εταιρεία Semantic Machines

Η Microsoft απέκτησε την εταιρεία Semantic Machines.

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποκτήσει Semantic Machines για να ενισχύσει τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως η Cortana, το Azure Bot Service και το Microsoft Cognitive Services.

Αξίζει να σημειώσουμε πώς για άγνωστους λόγους δεν γνωστοποιήθηκε το ποσό της εξαγοράς.

Η Semantic Machines λειτουργεί σε τομείς όπως η σύνθετη ομιλία (speech synthesis), τη βαθιά μάθηση και στην επεξεργασία των φωνητικών λειτουργιών.

Η Semantic Machines περιγράφει τον εαυτό της ως μια εταιρεία που θέλει να δημιουργήσει ένα φωνητικό σύστημα AI που θα της επιτρέψει να επικοινωνούν με τον άνθρωπο, να συνεργάζονται, να κατανοούν τους στόχους μας και να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους με ποιο αποτελεσματικό τρόπο από τα υφιστάμενα συστήματα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Microsoft να ανταγωνιστεί τις πρωτοβουλίες conversational computing της Alexa που ανήκει στην Amazon, και την Bixby της Samsung.

Η Semantic Machines έχει συγκεντρώσει στο επιτελείο της μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα στο χώρο, όπως τον ειδικό εμπειρογνώμονα στη φωνητική λειτουργία βασιζόμενο στην τεχνητή νοημοσύνη τον Larry Gillick, πρώην επικεφαλής επιστήμονας στο Siri της Apple, καθώς και γνωστούς ερευνητές που διαπρέπουν πάνω σε αυτό το αντικείμενο, όπως ο καθηγητής του UC Berkeley, τον Dan Klein και τον καθηγητής Percy Liang του πανεπιστημίου του Stanford.

«Με την εξαγορά της Semantic Machines, θα δημιουργήσουμε ένα δυναμικό κέντρο φωνητικών λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο Berkeley Με σκοπό να ξεπεράσουμε τα υπάρχοντα όρια του τι είναι δυνατό στις γλωσσικές διεπαφές», δήλωσε ο ερευνητής AI της Microsoft, ο David Ku σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό του.

Η Semantic Machines ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014, και κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συγκεκριμένη χρονιά και άλλα 12,3 εκατομμύρια δολάρια το Δεκέμβριο του 2015. Μερικοί γνωστοί επενδυτές που επένδυσαν σε αυτή την εταιρεία είναι η Bain Capital Ventures και General Catalyst Partners.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας