Η Nvidia εκπαιδεύει τα ρομπότ για να μαθαίνουν από τον άνθρωπο

Η Nvidia εκπαιδεύει τα ρομπότ για να μαθαίνουν από τον άνθρωπο

Η Nvidia εκπαιδεύει τα ρομπότ για να μαθαίνουν από τον άνθρωπο.

Η Nvidia έχει αναπτύξει μια μέθοδο για να εκπαιδεύσει τα ρομπότ πώς να πραγματοποιούν διάφορες δραστηριότητες παρακολουθώντας και μαθαίνοντας από τις ανθρώπινες δράσεις.

Τα μαθήματα από μια τέτοια έρευνα θα χρησιμοποιηθούν για την επανεκπαίδευση και τη δημιουργία ρομπότ που θα μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια παράλληλα με τους ανθρώπους σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπως και σπίτια για οικιακή χρήση.

«Στον κατασκευαστικό τομέα, τα ρομπότ είναι πραγματικά καλά στην επανειλημμένη εκτέλεση των δραστηριοτήτων ξανά και ξανά, ωστόσο το προφανές μειονέκτημα αυτής της κατάστασης είναι ότι δεν προσαρμόζονται στις αλλαγές των συνθηκών και δεν μαθαίνουν σωστά τα καθήκοντά τους», δήλωσε ο κύριος ερευνητής της Nvidia Stan Birchfield σε συνέντευξη του. «Για να καταλάβετε το ακριβές μέγεθος της κατάστασης, ένα ρομπότ που σκοπεύουμε να το βάλουμε να πράξει μία καινούργια εργασία θα πρέπει πρώτα να φέρουμε έναν εμπειρογνώμονα για να το επαναπρογραμματιστεί σχεδόν ξανά από την αρχή, το οποίο αναμφισβήτητα θεωρείται μία δαπανηρή διαδικασία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διευκολύνουμε έναν μη-έμπειρο χρήστη να διδάξει σε ένα ρομπότ ένα νέο καθήκον, απλά δείχνοντάς του τι θα πρέπει να κάνει».

Το σύστημα έχει μια σειρά από βαθιά νευρωνικά δίκτυα που εκτελούν εργασίες βάσει αντίληψης, με προγραμματισμό και συνήθειες εξ ολοκλήρου από σύνθετα δεδομένα.

Ο προαναφερόμενος επισήμανε επίσης ότι: «Την παρούσα χρονική στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής που συμβαίνει στην ρομποτική κοινότητα. Είμαστε πλέον σε σημείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις GPUs για να δημιουργήσουμε ουσιαστικά μια απεριόριστη ποσότητα προ-επισημασμένων δεδομένων με μηδενικό κόστος, αναπτύσσοντας και δοκιμάζοντας τους αλγόριθμους με τρομερά εύκολο τρόπο που θα το έπραττε ακόμη και ένας ανίδεος με το αντικείμενο, αφού όλα γίνονται αυτόματα. Εν ολίγοις αυτά τα ρομποτικά συστήματα που μαθαίνουν πώς να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο γύρω τους από τη συμπεριφορά των ανθρώπων, καλύτερα και ασφαλέστερα από ότι στο παρελθόν».

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης κοινοποιήθηκαν σήμερα στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού (ICRA που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

Το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) έγινε με τη βοήθεια του ερευνητικού εργαστηρίου Nvidia robotics. Το εργαστήριο επί της παρούσης έχει έξι υπαλλήλους και αυτός ο αριθμός θα επεκταθεί, αφού η εταιρεία του βάζετε να ανοίξει γραφεία δίπλα στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον αυτό το καλοκαίρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας