Η Microsoft εργάζεται σε πτυσσόμενο τηλέφωνο Surface, ίσως κυκλοφορήσει φέτος

Η Microsoft εργάζεται σε πτυσσόμενο τηλέφωνο Surface, ίσως κυκλοφορήσει φέτος

Η Microsoft εργάζεται σε πτυσσόμενο τηλέφωνο Surface, μπορεί να κυκλοφορήσει φέτος.

Η Microsoft κάποτε ήταν πολύ δημοφιλής για το λειτουργικό της σύστημα για κινητές συσκευές μέχρι να εισέλθει στην αγορά το android της Google και το iOS της Apple. Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια σκληρής μάχης, φαίνεται ότι η Microsoft δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθειά της να μπει δυναμικά σε αυτό το χώρο. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει ένα νέο. Οι εκθέσεις λένε ότι η Microsoft εργάζεται σε ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο Surface που αναμένεται να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το 2018.

Οι πληροφορίες σχετικά με το τηλέφωνο ήταν αντικειμενικά σπάνιες και περιορισμένες, μέχρι που πριν από λίγες ημέρες διέρρευσε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κάποια νέα API αναφορικα με την τελευταία προεπισκόπηση των Windows 10 και είχε άμεση σχέση με το τρέχον ζήτημα.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα, περιείχαν μερικές νέες έννοιες του υποτιθέμενου πτυσσόμενου Surface, οι οποίες διέρρευσαν μέσω ενός χρήστη στο Twitter. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο επικεφαλής του Surface, ο Panos Panay είχε υπαινιχθεί ότι η Microsoft συνεργάζεται με την LG Display για την οθόνη του νέου πτυσσόμενου τηλεφώνου μέσω tweet.

Σύμφωνα με φήμες, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο Microsoft Surface φέρει την κωδική ονομασία “Andromeda”. Η συσκευή αναμένεται να έχει αναδιπλούμενη διπλή οθόνη και σύμφωνα με ορισμένα εσωτερικά έγγραφα που έχει αποκτήσει το The Verge , η Andromeda δεν θα είναι απλώς “τηλέφωνο”, θα είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Πρόκειται για μία συσκευή που θα χωράει εύκολα στην τσέπη, και φαίνεται ότι για το πτυσσόμενο τηλέφωνο, η Microsoft συμβαδίζει με την επιτυχημένη γραμμή των φορητών υπολογιστών Surface που κυκλοφόρησε στο εμπόριο και έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι το αναδιπλούμενο Surface Phone της Andromeda αναμένεται να έρθει με εύκαμπτους μεντεσέδες για εύκολο άνοιγμα ή κλείσιμο, όπως και οι φορητοί υπολογιστές που ξεκίνησαν πρόσφατα.

«Είναι μία ειδικά διαμορφωμένη συσκευή τύπου Surface Device που συνδυάζει καινοτόμες εμπειρίες υλικού (Software) και λογισμικού (Hardware) για να δημιουργήσει μια πραγματικά εξαιρετική και ευπροσάρμοστη εμπειρία στον απαιτητικό χρήστη», σημειώνει ένα εσωτερικό έγγραφο της Microsoft.

Οι φήμες λένε επίσης ότι το πτυσσόμενο τηλέφωνο της Microsoft Surface μπορεί να έρθει με μία γραφίδα τύπου στυλό όπως ακριβώς και οι άλλες συσκευές Surface. Η Microsoft φαίνεται να πειραματίζεται με την είσοδο της γραφίδας για το Andromeda. Το πτυσσόμενο τηλέφωνο Surface θα σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε η συσκευή να μπορεί να διπλωθεί σαν ένα βιβλίο. Επιπλέον, οι μεντεσέδες στο πτυσσόμενο τηλέφωνο θα τοποθετηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να φτάσουν έως και 360 μοίρες. Η Microsoft στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση της λειτουργικότητας, ακόμα και όταν το τηλέφωνο είναι πλήρως ανοικτό ή κλειστό.

Το πτυσσόμενο τηλέφωνο Surface, γνωστό και ως Andromeda, μπορεί να τροφοδοτείται από επεξεργαστές ARM, αλλά δεν αποκλείεται να συνεργαστεί με την Intel ή την Qualcomm για τη συσκευή. Οι φήμες λένε ότι το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργεί στα Windows 10 και να τροφοδοτείται από το επερχόμενο Snapdragon 850 της Qualcomm.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας