Τέλος εποχής για το StumbleUpon, μετά από 17 έτη τίθεται εκτός λειτουργίας

Τέλος εποχής για το StumbleUpon, μετά από 17 έτη τίθεται εκτός λειτουργίας

Τέλος εποχής για το StumbleUpon, μετά από 17 έτη τίθεται εκτός λειτουργίας.

Το StumbleUpon, μία από τις αρχαιότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο που προηγήθηκε των δημοφιλών πλατφορμών του σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για να εξυπηρετήσει τον κόσμο από άλλη ιστοσελίδα τη νέα γενιά του Internet μετά από σχεδόν 17 χρόνια ένδοξου αγώνα, με τα πάνω και τα κάτω του.

Η είδηση ​​του StumbleUpon πως επρόκειτο να σταματήσει οριστικά τη λειτουργία του στις 30 Ιουνίου 2018, ανακοινώθηκε αρχικά από τον ιδρυτή Garrett Camp, ο οποίος ίδρυσε επίσης την Uber, σε μία ανάρτηση του στο Medium back στις 24 Μαΐου, λέγοντας πως:

«Πριν από δεκαεπτά χρόνια ξεκινήσαμε το StumbleUpon για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέες ιστοσελίδες. Η πρωτοπορία μας σε αυτόν τον τομέα ήταν πως μπορούσαν οι χρήστες με ένα κλικ να βρουν καινούργιες διαδικτυακές τοποθεσίες που πιθανόν να μην της γνώριζαν ποτέ υπό άλλες συνθήκε. Ήταν εύκολο και διασκεδαστικό».

Την 1η Ιουλίου, το StumbleUpon ενημέρωσε όλους τους χρήστες του με ένα συναισθηματικό μήνυμα στο Twitter τα εξής:

«Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα πατήσετε το κουμπί για να βρείτε νέες ιστοσελίδες. Ευχαριστούμε τους αγαπητούς Stumblers που που μας βοήθησαν να γράψουμε μία ένδοξη ιστορία στο διαδίκτυο, και ελπίζουμε να βρείτε το επόμενο μας σπίτι, το Mix, ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο».

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, το StumbleUpon ήταν μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψης νέου περιεχομένου που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2001 και και βοηθούσε τους χρήστες να εντοπίσουν τυχαίο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων, φωτογραφιών και βίντεο που θεωρητικά θα ήταν ενδιαφέροντα για τις προτιμήσεις των χρηστών. Εν ολίγοις οι χρήστες έπρεπε να κάνουν κλικ στο κουμπί “Stumble” για να μεταφερθούν σε τυχαίες ιστοσελίδες, φόρουμ, εικόνες, βίντεο κλπ.

Ωστόσο, η άνοδος των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Pinterest, το Instagram, το Buzzfeed, το YouTube και το Reddit οδήγησαν το StumbleUpon καθοδική πορεία αναφορικά με τη δημοτικότητά του. Η φθίνουσα δημοτικότητα της πλατφόρμας ώθησε τους ιδιοκτήτες του StumbleUpon να επικεντρωθούν στο Mix.com, που θα προσομοιάζει εν μέρει την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία, αλλά προφανώς με διαφορετικό τρόπο.

«Το Mix.com συνδυάζει την κοινωνική και τη σημασιολογική εξατομίκευση σε μια απλοποιημένη εμπειρία και διευκολύνει τους ανθρώπους να οργανώνουν το περιεχόμενο σε συλλογές που θα χει μεγαλύτερο νόημα από ότι πριν» έγραψε ο Camp σε μια ανάρτηση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας