Η Microsoft λέει ότι απέρριψε το 17% των αιτημάτων για πρόσβαση στα δεδομένα από τις κυβερνήσεις πέρυσι

Η Microsoft λέει ότι απέρριψε το 17% των αιτημάτων για πρόσβαση στα δεδομένα από τις κυβερνήσεις πέρυσι
Image Credit: StockStudio / Shutterstock

Η Microsoft λέει ότι απέρριψε το 17% των αιτημάτων για πρόσβαση στα δεδομένα από τις κυβερνήσεις πέρυσι.

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα την εξαμηνιαία ψηφιακή έκθεση εμπιστοσύνης (αγγλικά: biannual digital trust reports) , οι οποία αποκάλυψε ότι η εταιρεία έλαβε περίπου 23.000 κυβερνητικές αιτήσεις για πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Ωστόσο, πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό κρατικών αιτημάτων που έλαβε η επιχείρηση από τότε που άρχισε να αναφέρει τέτοια στοιχεία πριν από πέντε χρόνια.

Μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η Microsoft έλαβε περίπου 22.939 κρατικά αιτήματα ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες. Από την άλλη πλευρά, η Google έλαβε 48.941 αιτήματα, ενώ η Apple έλαβε 30.814 αιτήσεις κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Τα τελευταία στοιχεία της Microsoft δείχνουν ότι η εταιρεία έλαβε 2,5000 λιγότερες αιτήσεις από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο από ό, τι έλαβε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, η εταιρεία έλαβε τα περισσότερα αιτήματα όλων των εποχών, αγγίζοντας τις 40.000.

Όσον αφορά τα τελευταία αιτήματα της Microsoft, τα 3.984 προέρχονταν από τις Η.Π.Α. ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία πραγματοποίησαν πάνω από 3.000 απόπειρες ανάκτησης δεδομένων χρήστη η καθεμία από την εταιρεία.

Από τα συνολικά αιτήματα που υποβλήθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, η εταιρεία δήλωσε ότι απέρριψε το 17,41% των κυβερνητικών αιτημάτων που έλαβε. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό απόρριψης της Microsoft ήταν υψηλότερο από το 16,63% το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους. Ωστόσο είναι γεγονός πως η εταιρεία παρείχε πρόσβαση στις κυβερνήσεις στα δεδομένα χρηστών για 37.209 λογαριασμούς.

Από τα δεδομένα των χρηστών που δόθηκαν στις κυβερνήσεις, το 61,35% των περιπτώσεων σχετίζονταν με ευαίσθητες πληροφορίες, και αφορούν προσωπικά στοιχεία όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα, τόπος κατοικίας, διευθύνσεις IP ή ιστορικό σύνδεσης.

Εάν ανησυχείτε για τα δεδομένα σας που καταλήγουν στα χέρια των κυβερνήσεων, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως η Microsoft μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από την Google ή την Apple, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του περασμένου έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας