Οι μισοί κατασκευαστές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πληγεί από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Οι μισοί κατασκευαστές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πληγεί από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Οι μισοί κατασκευαστές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πληγεί από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Περισσότεροι από 80 μονάδες παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη πέσει θύμα απάτης στον κυβερνοχώρο, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τακτικές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την κρίσιμη εθνική υποδομή της χώρας, σύμφωνα με νέα έρευνα της EEF.

Οι προϊστάμενοι των οργανισμών κοινής ωφελείας, μεταφορών και υγείας έχουν ήδη προειδοποιηθεί από τις βρετανικές υπηρεσίες κατασκοπείας ότι οι ρώσοι χάκερ διεισδύουν στα απροστάτευτα δίκτυα με ιδιαίτερη ευκολία και έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν τεράστια ζημιά.

Νέα στοιχεία από μια ανώνυμη έρευνα που συμμετείχαν περίπου 170 κατασκευαστές σε όλη τη Βρετανία που πραγματοποίησε το EEF αποκάλυψε ότι οι εισβολείς στον κυβερνοχώρο έχουν ήδη αρχίσει να στοχεύουν τα εργοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου, με σχεδόν τους μισούς συμμετέχοντες να παραδέχονται ότι έχουν πέσει θύμα αυτών των επιθέσεων.

Από τους ερωτηθέντες, το 48% δήλωσε ότι είχε βιώσει ένα περιστατικό χακαρίσματος στον κυβερνοχώρο κάποια στιγμή στο παρελθόν, και οι μισοί από τους κατασκευαστές δήλωσαν ότι είχαν υποστεί είτε οικονομική ζημιά, είτε διακοπή λειτουργίας της επιχείρησής τους ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης.

Ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας, Oliver Welch, εξήγησε ότι οι κατασκευαστές μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι τα συστήματά τους έχουν χτυπηθεί από τους χάκερς, λέγοντας:

«Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι έχουν δημιουργηθεί αρκετά κακόβουλα προγράμματα που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργούν στο παρασκήνιο χωρίς να μπορεί κάποιος να το πάρει είδηση, ενώ το μολυσμένο άτομο δεν γνωρίζει καν ότι έχει πέσει θύμα».

Οι επιτιθέμενοι στον κυβερνοχώρο έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σημαντικές καταστροφές στον μεταποιητικό τομέα μέσω του διαδικτύου εφόσον δεν εντοπιστούν και δεν εκτοπιστούν, και γι ‘αυτό οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν στενά για να αποτρέψουν την πρόσβαση των χάκερς σε κρίσιμες υποδομές .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας