ΑρχικήΛογισμικάΗ Microsoft προτρέπει τους χρήστες των Windows 7 να μεταβούν σε νεότερη...

Η Microsoft προτρέπει τους χρήστες των Windows 7 να μεταβούν σε νεότερη έκδοση

Η υποστήριξη ασφαλείας για τα Windows 7 θα σταματήσει να παρέχεται στο ευρύ κοινό, οριστικά από τις αρχές του επόμενου έτους, ωστόσο η Microsoft φοβάται ό,τι ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην μάθουν αυτή την σημαντική παράμετρο ή ακόμη και να την αγνοήσουν, θέτοντας τον εαυτό τους σε σημαντικό κίνδυνο έναντι των εξωτερικών απειλών που καραδοκούν ανά πάσα στιγμή να τους πλήξουν.

Για το λόγο αυτό, η επόμενη σημαντική ενημέρωση των Windows θα συνοδεύεται από μια ειδοποίηση που θα προειδοποιεί τους χρήστες των Windows 7 να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα σε μία νεότερη έκδοση πριν είναι πολύ αργά.

Η Microsoft θα σταματήσει να εκδίδει ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7 από τις 14 Ιανουαρίου του 2020. Μετά από αυτή την καταληκτική ημερομηνία, εταιρεία θα εκδίδει μόνο επιδιορθώσεις σε εταιρείες που θα είναι πρόθυμες να πληρώσουν κάποιο χρηματικό ποσό για το εξειδικευμένο buck που θα προστατεύει τα συστήματα τους.

Για τους υπόλοιπους, ίσως είναι καιρός να προβούν στα αυτονόητα και να πάψουν να εκθέτουν τον εαυτό τους σε διάφορους κινδύνους, διότι ως γνωστόν οι χάκερς δεν αστειεύονται, και μάλιστα έχουν τα μέσα για να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες από το χρήστη και μετά να τον εκβιάζουν πως αν δεν τους δώσουν λύτρα θα δημοσιεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Οι ειδοποιήσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις συσκευές των Windows 7 στις 18 Απριλίου. Η Microsoft ελπίζει ό,τι μέσω αυτής της μεθόδου θα ευαισθητοποιήσει μία μεγάλη μερίδα των χρηστών που επιμένει να χρησιμοποιεί ακόμη τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, δεδομένου ό,τι τα Windows 7 κατέχουν περίπου το 40% του συνόλου των Windows που είναι εγκατεστημένα σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και των επιχειρήσεων.

Τα Windows 7 είναι ένα λειτουργικό σύστημα 10 ετών και προφανώς , όπως κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα, συνοδεύεται από αρκετά τρωτά σημεία και είναι ευάλωτο σε πολλούς κινδύνους. Ωστόσο ορισμένες εκμεταλλεύσεις, , έχουν διορθωθεί στις νεότερες εκδόσεις των Windows (8.1 ή 10, για παράδειγμα), και ορισμένες πιθανόν να μην έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.

Εντούτοις τα άτομα και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να παραμείνουν στα Windows 7 θα πρέπει να έχουν κατά νου, πως πλέον τα ψέματα τελείωσαν, και πιθανόν να βρεθούν προ εκπλήξεων, λόγω σοβαρών ευπαθειών που μπορούν να προκύψουν σε ζητήματα ασφάλειας στους υπολογιστές τους, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν αντιλήψεις για το καλό τους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166