ΑρχικήΛογισμικάΗ Microsoft θα ενσωματώσει το AI στα Windows 10 μέσω του WinML...

Η Microsoft θα ενσωματώσει το AI στα Windows 10 μέσω του WinML API

Η Microsoft θα ενσωματώσει το AI στα Windows 10 μέσω του WinML API.

Η Microsoft ανήγγειλε ένα νέο σύνολο εργαλείων για τους προγραμματιστές με στόχο να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν εφαρμογές για τα Windows που αξιοποιούν την επιτάχυνση της τεχνητής νοημοσύνης AI στο hardware της.

Το API WinML θα λάβει ένα εκπαιδευμένο μοντέλο μηχανικής μάθησης για να βελτιστοποιήσει στο έπακρο την εκτέλεσή του με βάση το διαθέσιμο hardware στις συσκευές.

Με αυτόν τον τρόπο, οι προγραμματιστές θα μπορούν πλέον να βασίζονται στην τοπική επεξεργασία των αλγορίθμων AI στις εφαρμογές τους, και μάλιστα με πολύ γρηγορότερο τρόπο απ’ ότι συνέβαινε στο παρελθόν. Για παράδειγμα, το API θα δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις GPUs για να επιταχύνουν τους υπολογισμούς AI.

Η Microsoft ακολούθησε τα βήματα της Apple και της Google αναφορικά με αυτό το ζήτημα. Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν τα δικά τους δυναμικά εργαλεία για τους προγραμματιστές με την προοπτική να εκτελούν βελτιστοποιημένους υπολογισμούς τεχνητής νοημοσύνης AI σε iOS και Android. Αντίστοιχα, η Microsoft για τον ίδιο ακριβώς λόγο προσφέρει αυτό το API στο Windows ML, προφανώς για να καλύψει τις απαιτήσεις των προγραμματιστών.

Αυτή τη στιγμή, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις βιβλιοθήκες προγραμματισμού, όπως το CUDA της Nvidia, για να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές AI σε Η/Υ, αλλά αυτές οι βιβλιοθήκες είναι συγκεκριμένες και προορίζονται για μεμονωμένα σημεία του Hardware. Η στόχευση του νέου API της Microsoft θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να γράψουν τον κώδικα τους μονάχα μία φορά και να το λειτουργήσουν σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών συσκευών.

Το API αναμένεται να φτάσει στους χρήστες στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, και θα λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές των Windows, έτσι ώστε οι προγραμματιστές που δημιουργούν μέσω του Win32 και της πλατφόρμας Universal Windows Platform να μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166