ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Microsoft θα κλείσει το Azure Blockchain και συνιστά τη μετεγκατάσταση στην...

Η Microsoft θα κλείσει το Azure Blockchain και συνιστά τη μετεγκατάσταση στην υπηρεσία Blockchain της ConsenSys

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οριστικά την υπηρεσία Azure Blockchain στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, προειδοποιώντας τους χρήστες να μεταβούν σε άλλο πάροχο και να μην περιμένουν να το πράξουν την τελευταία στιγμή.

Το Azure Blockchain είναι μια υπηρεσία που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2015 και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε, να διαχειριστείτε και να ρυθμίσετε όλες τις blockchain υποδομές τις επιχειρήσεις σας σε ένα μέρος, απαλλάσσοντας σας από τον περιττό κόπο να διαχειρίζεστε το κάθε ένα στοιχείο ξεχωριστά.

Το κλείσιμο του Azure Blockchain τη Microsoft ήταν αναμενόμενο

Η Microsoft είχε ανακοινώσει την είσοδο της στον κόσμο του blockchains το 2015 σε συνεργασία με την ConsenSys, οι οποίοι μαζί δημιούργησαν την υπηρεσία Azure Blockchain. Ωστόσο το τραγικό λάθος ήταν, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία εμπλουτίζονταν σπάνια με νέα δυναμικά χαρακτηριστικά, κάτι που είχε ως αρνητικό συνέπεια να μείνει πίσω στον ανταγωνισμό και να μοιάζει κατά κάποιο τρόπο ως παραμελημένη, παρόλο που εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται από σπουδαία ονόματα, όπως η General Electric, η JP Morgan, η Starbucks και το Xbox.

Μάλιστα, στην επίσημη σελίδα του Azure Blockchain Service Preview αναφέρεται πως η Microsoft συνιστά στους χρήστες της να μεταναστεύσουν στην πλατφόρμα του συνεταίρου της ConsenSys που φέρει την ονομασία Quorum Blockchain Service, αλλά επισημαίνει επίσης πως είναι εφικτό να διαχειριστείτε τα blockchain συστήματα σας χρησιμοποιώντας εικονικές μηχανές στον ίδιο το Azure (δηλαδή στην υπηρεσία Cloud computing της).

Σε αυτό το σημείο θεωρώ υποχρέωση μου να επισημάνω κάτι πάρα πολύ σημαντικό που σχετίζεται με το όλο θέμα. Το κλείσιμο μιας υπηρεσίας που εκεί μέσα τρέχουν οι εταιρικές υποδομές αρκετών επιχειρήσεων συνεπάγεται πρακτικά με άδειασμα και κακομεταχείριση των πελατών, αφού το κόστος μετεγκατάστασης αυτών των υποδομών σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μεγάλο, επιπρόσθετα απαιτούνται αρκετές εργατοώρες ούτως ώστε η μετεγκατάσταση να γίνει προσεκτικά και ομαλά για την αποφυγή προβλημάτων και δυσλειτουργιών.

Εν ολίγοις, αυτή η ενέργεια από μεριά της Microsoft γέννα πολλά ερωτήματα, και φυσικά το μόνο που κατάφερε με τούτη την τολμηρή πρωτοβουλία είναι να ευνοήσει τους ανταγωνιστές της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166