ΑρχικήΟικονομίαFord και SK Innovation ίδρυσαν κοινή επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών στις ΗΠΑ

Ford και SK Innovation ίδρυσαν κοινή επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών στις ΗΠΑ

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Ford και η νοτιοκορεατική εταιρεία SK Innovation θα συνεργαστούν πάνω στην παραγωγή προηγμένων μπαταριών, όπως και στις μονάδες συστοιχίας μπαταριών που προορίζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανέφεραν σήμερα σε κοινή τους δήλωση οι δύο πλευρές.

Σε πρακτικό επίπεδο, οι εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, ιδρύοντας την εταιρεία BlueOvalSK που θα έχει ταμειακά διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, και επί της ουσίας πρόκειται για μια κοινοπραξία που έχει ως πρώτο στόχο να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο για την κατασκευή μπαταριών με φιλόδοξο σχέδιο να φτάσει περίπου τα 60 gigawatt ετησίως, μέχρι το 2025, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης.

Η παρούσα επιχειρηματική κίνηση από μεριάς της Ford έχει ξεκάθαρο στόχο να επιταχύνει τις προσπάθειες της ώστε να καταστεί ηγέτης στον τομέα ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών του δυτικού πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, έχουν θεσπίσει αυστηρές πολιτικές κατά τα τελευταία χρόνια για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την ελαχιστοποίηση των βλαβερών εκπομπών ρύπων αερίου που μολύνουν την ατμόσφαιρα και κατ’ επέκταση το περιβάλλον, και προφανώς σε τούτο το κακό, μεγάλο μέρος έχει και η αυτοκινητοβιομηχανία με τα αυτοκίνητα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, τα οποία καίνε ορυκτά καύσιμα (δηλαδή βενζίνη και ντίζελ).

Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο που σχετίζεται με τη Ford είναι ότι εχθές το βράδυ αποκάλυψε επίσημα την ηλεκτρική έκδοση του κορυφαίου ημιφορτηγού F-150 που είναι τύπου pick-up, και ουσιαστικά αυτό το μοντέλο αποτελεί μέρος της μεγάλης επενδυτικής εκστρατείας στην ηλεκτροκίνηση ύψους 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ford, ένα πραγματικά δυσθεώρητο νούμερο, ακόμη και για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας που εκεί ως συνήθως οι επενδύσεις κινούνται σε υψηλά επίπεδα, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει σε αυτήν την αγορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, ο Jim Farley, δήλωσε ότι η εταιρεία του ήταν από καιρό αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει μπαταρίες “in-source” στα νέα μοντέλα που θα παράξει, αφού εκ των πραγμάτων αποτελεί το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα ήταν αδιανόητο να μην ακολουθήσουμε αυτή την τάση.

Εκτός από το F-150, που ονομάζεται Lightning, η Ford άρχισε να πωλεί και το ηλεκτρικό σπορ όχημα Mustang Mach-E και σύντομα θα έχει έτοιμο το επαγγελματικό φορτηγό E-Transit που θα μπορεί ο κόσμος να το δει από κοντά σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους.

Η κοινοπραξία της Ford με την SK Innovation υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και στις δύο χώρες.

Η SK Innovation παράγει από μεσαίες έως μεγάλες μπαταρίες για EV από το 1991 και σήμερα λειτουργεί ένα εργοστάσιο μπαταριών στη Γεωργία (πολιτεία των ΗΠΑ) που εξυπηρετεί δύο τεράστια εμπορικά σήματα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Η Ford θεωρείται αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες στην ηλεκτροκίνηση οχημάτων σήμερα», δήλωσε ο Kim Jun, διευθύνων σύμβουλος της SK Innovation. «Η εταιρεία μας σε συνεργασία με τη Ford θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο κατά τα επόμενα έτη στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος της τρέχουσας κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

300 Original Motion Picture Soundtrack

Ghost Rider: Original Motion Picture Soundtrack

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166