ΑρχικήΕπιστήμηΗ NASA ετοιμάζει διαστημόπλοιο για ταξίδι προς τον Ήλιο, το Parker Solar...

Η NASA ετοιμάζει διαστημόπλοιο για ταξίδι προς τον Ήλιο, το Parker Solar Probe

Η NASA ετοιμάζει διαστημόπλοιο για ταξίδι προς τον Ήλιο, το Parker Solar Probe.

Η NASA είναι έτοιμη να δημιουργήσει ένα διαστημικό σκάφος αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα βάναυσο ταξίδι προς τον Ήλιο, προσφέροντας στους επιστήμονες την πιο κοντινή θέα του παράξενου και μυστηριώδους άστρου μας.

Εν ολίγοις, θα γίνει το πρώτο διαστημόπλοιο που θα περάσει από την καυτή ατμόσφαιρα του Ηλίου, γνωστή ως corona (ελληνικά: Αστρικό στέμμα, το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας του Ηλίου).

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο δουλεύει η corona θα βοηθήσει τους επιστήμονες να προβλέψουν τις επικίνδυνες ηλιακές καταιγίδες στο διάστημα, οι οποίες μπορεί να διαταράξουν το ηλεκτρικό δίκτυο στη Γη.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τον διαστημικό καιρό με τον ίδιο απλό τρόπο που προβλέπουμε τις καιρικές συνθήκες στη Γη», εξηγεί ο Alex Young, επιστήμονας της NASA.

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο ανιχνευτής ονομάζεται Parker Solar Probe.

Θα απομακρυνθεί 3,83 εκατομμύρια μίλια (6,16 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη για να βρεθεί κάποια στιγμή πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής λένε ότι μπορεί αυτό το εγχείρημα να ακούγεται εξαιρετικά εντυπωσιακό, αλλά είναι πραγματικά ιδιαίτερα επικίνδυνο, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σε εκείνο το μέρος, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεταχτούν στο βρόντο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Στην σημείο του ήλιου όπου θα βρεθεί το διαστημόπλοιο για να προβεί στις απαιτούμενες παρατηρήσεις, αναπτύσσονται θερμοκρασίες της τάξεως περίπου 2.500 βαθμών Φαρενάιτ (1.370 Κελσίου).

Το διαστημικό σκάφος θα προστατεύεται από μια θερμική ασπίδα που θα έχει τη δυνατότητα να το κρατάει συνεχώς σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 85 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 29 με 30 βαθμούς Κελσίου)

Μάλιστα το διαστημόπλοιο θα καταφέρει να αναπτύξει ταχύτητες που φτάνουν τα 430.000 μίλια την ώρα και θα καταστεί “το ταχύτερο ανθρώπινο αντικείμενο που κατασκευάστηκε ποτέ” , δήλωσε ο ερευνητής του έργου Nicky Fox από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Κατά τη διάρκεια της επταετούς αποστολής του, το διαστημικό σκάφος σκοπεύει να περάσει από την corona 24 φορές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166