Η Hyperloop θα κατασκευάσει ερευνητικό κέντρο αξίας 500 εκατ. δολ. στην Ισπανία

Η Hyperloop θα κατασκευάσει ερευνητικό κέντρο αξίας 500 εκατ. δολ. στην Ισπανία

Η Hyperloop θα κατασκευάσει ερευνητικό κέντρο αξίας 500 εκατ. δολ. στην Ισπανία.

Η Virgin Hyperloop One, μια αμερικανική εταιρεία που αναπτύσσει ένα υπέρ – ταχύτατο σύστημα σιδηροδρομικής διαμετακόμισης, κατέληξε σε συμφωνία με την ισπανική κρατική εταιρεία σιδηροδρομικών υποδομών Adif για την κατασκευή ενός ερευνητικού κέντρου αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ισπανία, το πρώτο της στην Ευρώπη.

Το κέντρο θα έχει έκταση 19.000 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο σχεδιάζεται να ανοίξει στο μικρό χωριό Bobadilla στη νότια επαρχία της Μάλαγα μέχρι το 2020, που έχει ως στόχο να αναπτύξει και να δοκιμάσει διάφορα νέα εξαρτήματα για τα συστήματα Hyperloop με γνώμονα βελτίωση στο έπακρο για ασφάλεια αυτών των μέσων.

Ένα hyperloop είναι ένα λεωφορείο που ταξιδεύει σε μαγνητικές ράγες, κάπως σαν ένα τρένο, αλλά το οποίο τρέχει μέσα σε ένα σωλήνα με λίγο ή καθόλου αέρα. Σε θεωρητικό επίπεδο, τα hyperloops θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη διαδρομή πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

Η Virgin Hyperloop One, υποστηριζόμενη από τον βρετανό μεγιστάνα Richard Branson, δοκιμάζει το σύστημα Hyperloop στη Νεβάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες με ταχύτητες που φτάνουν τα 386 χιλιόμετρα την ώρα και σκοπεύει να τα βάλει στην κυκλοφορία μέχρι το 2021.

Ο επικεφαλής της Virgin Hyperloop, ο Rob Lloyd είπε σε δήλωση του: «Με την επένδυση στην ανάπτυξη του Virgin Hyperloop One, η Ισπανία επεκτείνει τη μακρά παράδοση της ως πρωτοπόρος στον παγκόσμιο τομέα των μεταφορών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μια τέτοια χώρα που σχεδιάζει την επόμενη γενιά μεταφορών.

H εταιρεία Virgin Hyperloop One θα λάβει 126 εκατομμύρια ευρώ (146 εκατομμύρια δολάρια) οικονομική ενίσχυση με τη μορφή δανείων και επιχορηγήσεων για τη δημιουργία του νέου κέντρου.

Η Virgin Hyperloop One από την πλευρά της δήλωσε ότι θα “προσλάβει 250-300 άτομα που έχουν υψηλή εξειδίκευση επάνω στο συγκεκριμένο άτομο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Μάλαγα γίνεται γρήγορα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα υψηλής τεχνολογίας στον κλάδο των μεταφορών. Η επαρχία διαθέτει πάνω από 9.000 εταιρείες στον τομέα των μεταφορών και την εφοδιαστική αλυσίδα, ένα πραγματικά ασύλληπτο νούμερο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, επίσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αεροδιαστημικής έχοντας 20.000 εργαζόμενους στην έρευνα και ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Adif.

Το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο της Ισπανίας το οποίο είναι υψηλής ταχύτητα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά από εκείνο της Κίνας, αφού συνολικά το μήκος του υπολογίζεται στα 3.200 χιλιόμετρα, διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα.

Περίπου 500 τρένα προωθούνται κατά μήκος αυτών των διαδρόμων υψηλής ταχύτητας κάθε μέρα, μεταφέροντας περίπου 36,5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας