Η Νορβηγία θα πουλήσει το εναπομείναν μερίδιο της αεροπορικής εταιρείας SAS

Η Νορβηγία θα πουλήσει το εναπομείναν μερίδιο της αεροπορικής εταιρείας SAS

Η Νορβηγία θα πουλήσει το εναπομείναν μερίδιο της αεροπορικής εταιρείας SAS.

Η Νορβηγία δήλωσε την Τρίτη (26 Ιουνίου 2018) ότι θα πουλήσει το εναπομένον μερίδιο της, σχεδόν 10% στη σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS (Scandinavian Airlines), που επίσης ανήκει στη Σουηδία και τη Δανία.

Το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας ανέφερε σε δήλωση του ότι θα πουλήσει 37.800.000 μετοχές, που αντιστοιχούν σε περίπου 9,88% του κεφαλαίου της αεροπορικής εταιρείας, σε θεσμικούς επενδυτές.

«Το Νορβηγικό κράτος δεν σκόπευε ούτε ήθελε να γίνει μακροπρόθεσμος ιδιοκτήτης της SAS», πρόσθεσε πρόσθεσε το Υπουργείο Εμπορίου της Νορβηγίας

Το 2016, η Νορβηγία και η Σουηδία άρχισαν να πωλούν τα μερίδια που κατείχαν από την αεροπορική εταιρεία.

Η Σουηδία δήλωσε προηγουμένως ότι σχεδίαζε επίσης να πουλήσει το υπόλοιπο 14,8% της εταιρείας.

Ωστόσο το περίεργο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία θεωρείται κερδοφόρα και προφανώς δεν έχει οικονομικές ζημιές), κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει λογική σε αυτές τις ενέργειες, αλλά από την άλλη πλευρά αρκετοί εμπειρογνώμονες του αντικειμένου αναφέρουν πως με την πώληση των μετοχών θα έρθουν άμεσα αρκετά έσοδα στα κρατικά ταμεία των χωρών.

Σίγουρα οι παραπάνω κινήσεις μοιάζουν με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί ζητούν επίμονα από τη χώρα μας να ιδιωτικοποιήσει όλους όλες εκείνες τις εταιρείες που έχει υπό την κατοχή της, δηλαδή θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν κάθε τι που είναι δημόσιο. Τώρα αν είναι καλό ή κακό, το αφήνω στην κρίση σας.

Από τη μεριά μας οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε πως στη Γερμανία ο οργανισμός ύδρευσης της χώρας ανήκει σε ιδιωτικά χέρια, που σημαίνει πως εάν κάποιος πελάτης δεν πληρώσει το λογαριασμό του για αρκετούς μήνες έχουν το δικαίωμα να του κόψουν το νερό. Φανταστείτε να συμβεί κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα και να κόψουν το νερό εκείνων που χρωστάνε μέσα στο καλοκαίρι.

Εν ολίγοις οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που ταλανίζει αρκετό κόσμο, όπου ο καθένας εκφράζει τη δική του άποψη, με τα θετικά ή αρνητικά σημεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας