Η Νότια Αμερική αναδύεται ως νέα εστία απάτης των ταυτοτήτων

Η Νότια Αμερική αναδύεται ως νέα εστία απάτης των ταυτοτήτων

Η Νότια Αμερική αναδύεται ως νέα εστία απάτης των ταυτοτήτων.

Η φύση του παγκόσμιου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο αλλάζει διαρκώς ως αποτέλεσμα της μαζικής κλοπής πληροφοριών από τις ταυτότητες των χρηστών που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα από την ThreatMetrix.

Στην πρόσφατη έκθεση ThreatMetrix Q1 2018 για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο, η εταιρεία υπογραμμίζει πόσο αυξημένη είναι η διαθεσιμότητα των κλεμμένων στοιχείων από τις ταυτότητες των χρηστών, που έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα αυτή η κατάσταση να οδηγήσει σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα απάτης για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στη Λατινική Αμερική, αποκαλύπτοντας ότι το ένα τέταρτο όλων των καταχωρημένων λογαριασμών στο διαδίκτυο που αφορά τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως δόλια.

Οι κυβερνοεγκληματίες άρχισαν να εκμεταλλεύονται τις κλεμμένες ταυτότητες για να εκμεταλλευτούν την αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Λατινική Αμερική, καθώς και σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο.

Μια άλλη βασική τακτική που χρησιμοποιείται ευρέως από αυτήν την ομάδα των εγκληματιών που έχουν στην κατοχή τους στοιχεία κλεμμένων ταυτοτήτων ήταν να δημιουργήσουν ψεύτικους νέους λογαριασμούς μέσω δωρεάν δοκιμών, και στη συνέχεια να μεταπωληθούν για κέρδος.

Το οργανωμένο έγκλημα στο διαδίκτυο επεκτείνεται σε παγκόσμια κλίμακα, εξαιτίας εν μέρει των αναπτυσσόμενων οικονομιών από διάφορες χώρες που υπάρχει μεγάλη φτώχεια. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί νέα μορφή εγκλήματος εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που μπορεί να επεκταθεί πολύ πέρα ​​από τα σύνορα μιας χώρας.

Καθώς τα cyberattacks στη Βραζιλία συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, η χώρα πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες όπου προέρχονται οι επιθέσεις και στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όμορες χώρες, όπως η Αργεντινή και η Κολομβία, καθώς και στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες κορυφαίες ψηφιακές οικονομίες.

«Δισεκατομμύρια ηλεκτρονικών χρηστών παράγουν τεράστια ποσά δεδομένων και, δυστυχώς, γίνεται όλο και ευκολότερο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να κλέβουν και να αποκομίζουν χρήματα από αυτό, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Τα κλεμμένα δεδομένα δίδουν παράνομη μάσκα στους επιτιθέμενους χάκερς, καθώς ταυτίζονται με μία παραποιημένη ταυτότητα για να ανοίξουν νέους λογαριασμούς και να εκτελέσουν δόλιες συναλλαγές.

Για να καταπολεμηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, οι ψηφιακές επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν νέου είδους ταυτοποίηση που συνδυάζουν ταυτόχρονα τις εκτός σύνδεσης και τις διαδικτυακές ιδιότητες, για να επιβεβαιώσουν ότι οι χρήστες είναι πραγματικά αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας