ΑρχικήΟικονομίαΗ Nokia αγόρασε τη SpaceTime Insight για να δώσει ώθηση στη μονάδα...

Η Nokia αγόρασε τη SpaceTime Insight για να δώσει ώθηση στη μονάδα IoT της

Η Nokia αγόρασε τη SpaceTime Insight για να δώσει ώθηση στη μονάδα IoT της.

Εχθές τη Δευτέρα, η Nokia απέκτησε τη SpaceTime Insight με σκοπό να τη συγχωνεύσει με τη μονάδα IoT της. Η προαναφερόμενη εταιρεία δημιουργεί λογισμικό κατά παραγγελία για τους βιομηχανικούς πελάτες της που πρέπει να διαχειριστούν αμέτρητες συσκευές και άλλα στοιχεία στο δίκτυό τους.

Ωστόσο για έναν περίεργο λόγο δεν αποκαλύφθηκαν οι οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς, σύμφωνα με το Reuters .

Το SpaceTime Insight αναπτύσσει εφαρμογές παρακολούθησης και ανάλυσης σε επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των μεταφορών και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας. Αυτό τους επιτρέπει να μειώνουν το κόστος και να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους πελάτες της SpaceTime Insight περιλαμβάνουν τη FedEx, Union Pacific, NextEra Energy και Singapore Power.

Τόσο η SpaceTime Insight όσο και ο CEO της, ο Rob Schilling, θα ενταχθούν στη μονάδα προϊόντων IoT της Nokia.

Το νέο ιδιαίτερο λογισμικό Nokia, παλαιότερα γνωστό ως Nokia Applications & Analytics, κέρδισε πέρυσι περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πόσοι Nokia αγόρασε την προηγούμενη χρονιά την Comptel για 370 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή τη στιγμή κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των προμηθευτών λογισμικού τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με το Reuters, κατέχοντας το 10% της αγοράς.

Επιπλέον πρέπει να επισημάνουμε πως η Nokia υιοθέτησε τον τελευταίο χρόνο μία νέα φιλοσοφία και στρατηγική, η οποία επικεντρώνεται περισσότερο στην εξαγορά διαφόρων εταιρειών, παρά στη δημιουργία δικών της που χρειάζονται αρκετό καιρό ώστε να τελειοποιηθούν, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166