Η Νοτιοκορεατική Jeju Air παρήγγειλε 40 αεροπλάνα Boeing αξίας 4.4 δισ. δολ

Η Νοτιοκορεατική Jeju Air παρήγγειλε 40 αεροπλάνα Boeing αξίας 4.4 δισ. δολ

Η αεροπορική εταιρεία Jeju Air από την Νότια Κορέα που παρέχει εισητήρια χαμηλού κόστους παρήγγειλε 40 αεροπλάνα από την Αμερικανική εταιρεία Boeing για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα η Jeju Air πραγματοποίησε παραγγελία για 40 μοντέλα B737-MAX 8, και η παράδοση αυτών των αεροπλάνων προς τη Νοτιοκορεατική εταιρεία θα ξεκινήσουν από το 2022 έως το 2026.

Η γνωστή αεροπορική εταιρία ανέφερε σε δήλωση της: «Ο λόγος που δαπανήσαμε αυτό το υπέρογκο ποσό για να αγοράσουμε αυτόν τον ιδιαίτερο τύπου αεροπλάνου είναι επειδή θέλουμε να αναβαθμίσουμε στο έπακρο τις υπηρεσίες που παρέχουμε στο ευρύ κοινό που μας εμπιστεύεται για τα ταξίδια τους».

Επίσης, η Jeju Air καυχήθηκε πώς ετούτη η συμφωνία είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει πραγματοποιηθεί από Νοτιοκορεατικό αερομεταφορέα για ένα ενιαίο μοντέλο αεροσκάφους.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο νησί Τζέτζου, διαθέτει σήμερα ένα στόλο 38 αεροσκαφών B737-800 που ταξιδεύουν κυρίως σε μικρές διαδρομές, όπως προς την Κίνα, την Ιαπωνία και σε διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, και αυτό που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή από τους ανταγωνιστές της είναι πως προσφέρει αεροπορικά εισητήρια χαμηλού κόστους.

Η Jeju Air επισήμανε: «Η τελευταία συμφωνία … θα μας βοηθήσει να αντικαταστήσουμε το υπάρχον στόλο με αεροπλάνα επόμενης γενιάς , να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα των τιμών και κατά συνέπεια να καταστούμε ως κυρίαρχος στον τομέα μας».

Το νέο αεροσκάφος είναι γνωστό ότι είναι πολύ πιο ισχυρότερο από τα τρέχοντα αεροπλάνα που διαθέτει η Κορεάτικη εταιρεία, τόσο από πλευράς απόδοση κινητήρα, όσο και από μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, βοηθώντας την έτσι να μειώσει ακόμη περισσότερο την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων της.

Να επισημάνουμε δε, πώς κατά τα τελευταία χρόνια αρκετές αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο έχουν προβεί σε παρόμοιες παραγγελίες για την ανανέωση του στόλου τους, για να μην μείνουν πίσω στον ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτόν τον κλάδο.

Εν τούτοις με το πέρασμα των ετών, το μερίδιο αγοράς μικραίνει όλο και περισσότερο για τις υπάρχουσες εταιρείες, και φυσικά αρκετοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως τελικά στο τέλος θα επιβιώσουν μόνο οι ισχυρότεροι και όσοι έχουν αρκετά χρήματα στην άκρη για να καλύψουν τις οικονομικές ζημιές από τις χασούρες που θα προκύψουν στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας