Η PepsiCo υποστηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες στην αλυσίδα εφοδιασμού της

Η PepsiCo υποστηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες στην αλυσίδα εφοδιασμού της

Στις άκρως ανταγωνιστικές εποχές που διανύουμε οι εταιρείες χρειάζονται ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων για να ξεχωρίσουν από τη μάζα.

Η Jana Gessner, αντιπρόεδρος της EHS στην PepsiCo εξηγεί: «Για την PepsiCo το δυνατό χαρτί απέναντι σε αυτό το περίπλοκο ζήτημα ονομάζεται η ποικιλομορφία στο εργατικό δυναμικό της. Αδιαμφισβήτητα η αλυσίδα εφοδιασμού είναι το άκρον άωτον για την επιτυχία μιας εταιρείας, κάτι που πολλές το παραβλέπουν ή το αγνοούν συνειδητά. Για να καμφθεί η πολυπλοκότητα απαιτεί ένα εργατικό δυναμικό που είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις δύσκολες και απαιτητικές εργασιακές συνθήκες. Ο τρόπος σκέψης των γυναικών είναι τελείως διαφορετικός από εκείνη των ανδρών, και μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα πράγματα από όσα νομίζουν κάποιοι ειδήμονες σε αυτό το χώρο, υποτιμώντας τους απαξιωτικά».

«Μία από αυτές τις διαφορές, που έχει μελετηθεί ευρέως, είναι το στυλ συνεργασίας των γυναικών. Αυτό το στυλ οδηγεί σε πολύ ισχυρές στρατηγικές εταιρικές σχέσεις», λέει η Gessner. «Οι ισχυρές εταιρικές σχέσεις αποτελούν μέρος του ποικίλου και περιεκτικού περιβάλλοντος που διαθέτει η PepsiCo και εννοείται πως έχει καλλιεργηθεί προσεκτικά. Είχαμε το θάρρος να διορίσουμε διευθυντές στο εργοστάσιο μας που είναι γυναίκες και αποδείχθηκε έμπρακτα πώς ανταπεξέρχονται άρτια στα καθήκοντά τους.

Στην πραγματικότητα, το 29% του εργατικού δυναμικού της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας είναι γυναίκες. Σε όλα τα εργοστάσια τις PepsiCo, υπάρχουν διάφορα εσωτερικά προγράμματα που σχεδιάζονται για την ανάπτυξη και την προώθηση των γυναικών στην αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος που ονομάζεται LIFT, όπου προωθεί την γυναικεία δραστηριότητα στα ανώτατα κλιμάκια των επιχειρήσεων της.

Η προαναφερόμενη πρόσθεσε: «Ωστόσο το κύριο ζητούμενο της υπόθεσης είναι πως δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στο γεγονός ό,τι είναι αναγκαίο να ανατίθεται οι ηγετικοί ρόλοι στις γυναίκες, αναφορικά με την αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτή η στρατηγική απαιτείται και ισχύει σε όλα τα επίπεδα εργασίας στην εταιρεία μας. Υπάρχει ένα δυναμικό δίκτυο ένταξης των γυναικών, το οποίο τις βοηθάει να συμμετέχουν στα κέντρα αποφάσεων, κάτι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές μας που αναμφισβήτητα τις έχουν θέσει στο περιθώριο».

Σε γενικές γραμμές καταλαβαίνουμε πώς το εγχείρημα της PepsiCo είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και θα ήταν καλό να το υιοθετήσουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και οι μεγάλες εταιρείες που στην συντριπτική πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού τους βρίσκονται μόνο άντρες, κάτι που αντικειμενικά είναι άδικο και περιθωριοποιεί τις γυναίκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας