ΑρχικήΤι είναιΗ περίεργη αρχαία φυλή των Dzopas

Η περίεργη αρχαία φυλή των Dzopas

Στα βουνά Bayankara-ula στα σύνορα Θιβέτ και Κίνας ανακαλύφθηκαν πριν μερικές δεκαετίες μαζικοί τάφοι που φιλοξενούσαν ανθρωποειδή με μέγιστο ύψος 1.30 εκατοστά και υπερμεγέθη κρανία. Η συνέχιση της έρευνας έφερε στην επιφάνεια και κάποιους περίεργους πέτρινους δίσκους με μία τρύπα στο κέντρο και χαραγμένα ιερογλυφικά. Ο κάθε τάφος είχε και από ένα δίσκο. Συνολικά βρέθηκαν 716 δίσκοι. Επίσης μέσα στην σπηλιά βρέθηκαν τοιχογραφίες οι οποίες απεικόνιζαν ουράνια σώματα και διάφορα άλλα περίεργα σχήματα.

Οι εντατικές εργασίες του Δρα. Tsum Um Nui είχαν ως αποτέλεσμα την δημοσιοποίηση μιας έρευνας το 1965 για τους πέτρινους δίσκους. Η έρευνα αυτή περίγραφε το πέρασμα μιας εξωγήινης φυλής από την γη 1200 χρόνια πριν και την συμβίωσή της με τις ντόπιες φυλές. Οι δίσκοι περιέγραφαν την απομόνωση των εξωγήινων στην γη και την ανικανότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Οι ερευνητές δεν περιορίστηκαν μόνο στα ευρήματα αλλά αναζήτησαν και προφορικές μαρτυρίες, οι οποίες επιβεβαίωναν την ύπαρξη των συγκεκριμένων οντοτήτων. Η αποστολή μερικών δίσκων από τους κινέζους σε σοβιετικούς επιστήμονες οδήγησαν σε πειράματα που απέδειξαν ότι οι δίσκοι πρέπει να ήταν μέρος ενός ευρύτερου ηλεκτρικού κυκλώματος.

Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ο Άγγλος αρχαιολόγος Δρ. Κ. Ρ. Έβανς πήρε στα χέρια του μέσω του Πολωνού καθηγητή Λόλαντορφ έναν δίσκο που του έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει την δική του έρευνα. Το 1947 μετέβη στην περιοχή των Ιμαλάϊων όπου ύστερα από επίπονες προσπάθειες ανακάλυψε μία φυλή που έμοιαζε με τα ανθρωποειδή που είχαν ανακαλυφθεί από τους Κινέζους επιστήμονες. Ο θρησκευτικός ηγέτης Lourgan la διηγήθηκε στον Έβανς για τα δύο ταξίδια που είχαν πραγματοποιήσει οι πρόγονοί του το ένα 20.000 χρόνια πριν και το άλλο το 1014 μ.χ. που ήταν και το μοιραίο λόγω της καταστροφής του διαστημόπλοιου.

Η φυλή των dzopas είναι ένα ακόμη μυστήριο που μας δείχνει τα μυστήρια που κρύβει ακόμα ο πλανήτης μας και θέτει πάλι το ερώτημα της μοναδικότητας του ανθρώπινου είδους στο σύμπαν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166