ΑρχικήΕργασίαΗ πολύωρη εργασία και οι υπερωρίες ... παχαίνουν!

Η πολύωρη εργασία και οι υπερωρίες … παχαίνουν!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα Βρετανών επιστημόνων απογοήτευσε πολλούς και ευχαρίστησε κάποιους άλλους. Γιατί πολύ απλά, αποκαλύπτει ότι η πολλή δουλειά παχαίνει!

Ο λόγος που κάποιοι απογοητεύθηκαν είναι το γεγονός ότι απλά διαπίστωσαν ότι πήραν βάρος. Ο λόγος που κάποιοι χάρηκαν, ήταν το ότι βρήκαν μια καλή δικαιολογία για το ότι έχουν πάρει λίγα ή πολλά κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό.

Οι Βρετανοί επιστήμονες, λοιπόν, δημοσίευσαν την τελευταία τους μελέτη, σύμφωνα με την οποία, η πολύωρη εργασία και οι υπερωρίες που εκατομμύρια εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάνουν, συμβάλλουν αποφασιστικά στην παντελή έλλειψη χρόνου, το άγχος, την ευκολία του έτοιμου φαγητού που οι περισσότεροι εργαζόμενοι παραγγέλνουν στο χώρο της εργασίας τους και συνεπώς την έλλειψη χρόνου για μαγείρεμα στο σπίτι.

Ως εκ τούτου, λένε οι Βρετανοί, οι πολλές ώρες δουλειάς οδηγούν στο πάχος. Αφού, οι περισσότεροι όταν φθάνουν στο σημείο να πεινάσουν, θέλουν μια λύση εύκολη και γρήγορη. Που συνήθως δεν είναι άλλη από το junk food. Επιπλέον, οι ατέλειωτες ώρες καθιστικής στάσης, συνήθως μπροστά από έναν υπολογιστή, αποδεικνύονται ο καλύτερος σύμμαχος της ζυγαριάς που πολύ εύκολα ‘ανηφορίζει’.

Ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από δεκάδες ασθένειες, αποτελεί παρελθόν. Εύκολο να τις λες, δύσκολο να τις εφαρμόσεις. Ποιες; Τις λύσεις που προτείνουν οι Βρετανοί, ούτως ώστε και να δουλεύουμε και να μην παχαίνουμε.

Κατ’ αρχήν προσοχή στη διατροφή. Προτιμήστε γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά και ψητά. Σάλτσες, τηγανητά, ψωμιά και κάθε είδους παχυντική τροφή, εάν δεν την σταματήσετε, δεν θα χάσετε βάρος ποτέ.

Κατά δεύτερον, οι ειδικοί συνιστούν περπάτημα στους διαδρόμους του χώρου εργασίας, πέντε λεπτά την ημέρα. Σηκωθείτε λοιπόν από την καρέκλα και περπατήστε.

Τρίτον: Πάρτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ. Το μεγαλύτερο μυστικό πάντως ήταν και παραμένει το νερό. Ενυδατώνει, διαλύει τα λίπη και βοηθά σημαντικά κάθε οργανισμό. Ακολουθείστε τις συμβουλές και δεν θα χάσετε. Το λένε και οι Αγγλοι…

Ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι εάν αναγκάζεσαι να δουλεύεις πολλές ώρες σε καθιστική στάση, γιατί έτσι προστάζουν οι συνθήκες, τουλάχιστον φρόντισε να σηκώνεσαι ανά μία ώρα για πέντε λεπτά, προκειμένου να γλιτώσεις τα χειρότερα αναφορικά με την υγεία σου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166