Η Παπούα Νέα Γουινέα θα κλείσει το Facebook για ένα μήνα, για την αντιμετώπιση των fake news

Η Παπούα Νέα Γουινέα θα κλείσει το Facebook για ένα μήνα, για την αντιμετώπιση των fake news

Η Παπούα Νέα Γουινέα θα κλείσει το Facebook για ένα μήνα, για την αντιμετώπιση των fake news.

Οι ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν σωρηδόν στο Facebook αναμφισβήτητα θεωρείται ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλο τον πλανήτη, και χαρακτηρίζεται ως η μάστιγα του διαδικτύου.

Η Παπούα Νέα Γουινέα (PNG), ένα μικροσκοπικό νησί κοντά στην Αυστραλία, αποφάσισε να κάνει ένα τολμηρό βήμα για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Συγκεκριμένα το Τμήμα Επικοινωνιών και Πληροφορικής της Παπούα Νέας Γουινέας σκοπεύει να περιορίσει την πρόσβαση των πολιτών της χώρας στο Facebook για ένα μήνα για να κατανοήσει πώς συμπεριφέρονται οι χρήστες του Facebook. Τελικά, η κυβέρνηση της χώρας ελπίζει να βρει λύση στο πρόβλημα των fake news.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υπουργός επικοινωνίας στην Παπούα Νέα Γουινέα, δήλωσε ότι η διακοπή του Facebook θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταλάβει πώς χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα από τους ανθρώπους.

Ο προαναφερόμενος επισήμανε ότι: Ο ένας μήνας διακοπής θα επιτρέψει τη συλλογή πληροφοριών για τον εντοπισμό ΤΩΝ χρηστών που κρύβονται πίσω από τους ψεύτικους λογαριασμούς, που μεταφορτώνουν πορνογραφικές εικόνες, ψευδείς ειδήσεις και παραπλανητικές πληροφορίες, στο Facebook, οπότε εκτιμούμε πώς η παρούσα ενέργεια θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για το καλό της κοινωνίας μας.

Εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κίνηση θα επιτρέψει σε άτομα με πραγματικές ταυτότητες να έχουν πρόσβαση στο Facebook με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, όταν αποκατασταθεί η πρόσβαση στον ιστότοπο.

Η παρούσα ενέργεια της κυβέρνησης Παπούα Νέα Γουινέα έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο της κατάχρησης των δεδομένων Facebook-Cambridge Analytica. Η Βρετανική εταιρία Cambridge Analytica, κατηγορήθηκε για κατάχρηση δεδομένων περίπου 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας