Η Qualcomm ψάχνει τρόπο να απαλλαχθεί από την μονάδα παραγωγής server chip

Η Qualcomm ψάχνει τρόπο να απαλλαχθεί από την μονάδα παραγωγής server chip

Η Qualcomm ψάχνει τρόπο να απαλλαχθεί από την μονάδα παραγωγής server chip.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Qualcomm αναζητά μια διέξοδο από την επιχειρηματική δραστηριότητα της στον τομέα παραγωγής επεξεργαστών για διακομιστές (server chip) μόλις ένα χρόνο μετά την αρχική της είσοδο σε ετούτη την αγορά που κυριαρχεί η Intel.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Qualcomm αναζητούσε έναν τρόπο να πουλήσει τους επεξεργαστές της σε μεγάλους ιδιοκτήτες κέντρων δεδομένων, όπως η Amazon ή το Google, που είναι, σχεδόν πλήρως, τροφοδοτημένοι από την Intel. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη αγορά θεωρείται αρκετά προσοδοφόρα, καθώς αυτά τα server chip πωλούνται για δεκάδες χιλιάδες δολάρια, το κομμάτι. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία απέτυχε και τώρα ψάχνει να βρει τρόπο να απαλλαχθεί από τη μονάδα παραγωγής.

Υπάρχουν δύο πιθανές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg. Να πουλήσει τη μονάδα ή να την κλείσει οριστικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Qualcomm αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Το πρώτο chip της Qualcomm ήταν το Centriq 2400 και τρέχει στη τεχνολογία ARM, που κατασκευάστηκε από τη Samsung. Η εταιρεία ξεκίνησε να την πωλεί πέρυσι, ωστόσο στην ίδια κατηγορία βρίσκεται το ανταγωνιστικό μοντέλο – το Intel Xeon Platinum 8180. που είναι φθηνότερο και πιο ενεργειακά αποδοτικό. Εκείνη την εποχή, η Microsoft εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή της για αυτό το τσιπ, όμως όλοι γνωρίζουμε πως έχουμε καθαρά για λόγους εντυπώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας