Το Android P θα τιμωρήσει τις εφαρμογές που παρακολουθούν δόλια τους χρήστες

Το Android P θα τιμωρήσει τις εφαρμογές που παρακολουθούν δόλια τους χρήστες

Το Android P θα τιμωρήσει τις εφαρμογές που παρακολουθούν δόλια τους χρήστες.

Το Android P , η επόμενη επανάληψη του λειτουργικού του συστήματος κινητής τηλεφωνίας της Google, φέρνει αρκετές νέες δυνατότητες, ορισμένες από τις οποίες έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των χρηστών, των δεδομένων τους και της ιδιωτικής τους ζωής.

Το καινούργιο λειτουργικό σύστημα θα εμποδίσει τις αδρανείς εφαρμογές να χρησιμοποιούν το μικρόφωνο, την κάμερα ή τους αισθητήρες της συσκευής. Επομένως, αν μια εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο, δεν θα είναι σε θέση να καταγράψει οποιοδήποτε ήχο, βίντεο ή να συλλέξει δεδομένα από συσκευές, όπως το γυροσκόπιο ή το επιταχυνσιόμετρο.

Αυτές οι εφαρμογές που «νόμιμα» θέλουν να χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες θα πρέπει να έχουν ένα εικονίδιο στη γραμμή ειδοποιήσεων, ενημερώνοντας τον κάτοχο του smartphone ότι σας καταγράφουν. Αυτές οι εφαρμογές που επιθυμούν να το κάνουν σιωπηλά στο παρασκήνιο, χωρίς γνώση του ιδιοκτήτη, θα τιμωρηθούν αυστηρά και μάλιστα η Google σκοπεύει να τις τιμωρήσει διακόπτοντας τις από το κατάστημα εφαρμογών Google Play.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι ο τρόπος με τον οποίο κρυπτογραφούνται τα δεδομένα που αποστέλλονται στο Google Cloud. Μέχρι στιγμής, όλα τα δεδομένα που κρυπτογραφούνται από την Google γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε η εταιρεία να έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία. Με τον ερχομό τοο Android P, τα στοιχεία κρυπτογράφησης του πελάτη θα μείνουν πραγματικά μυστικά.

Υπάρχει ακόμη μια μεγάλη δέσμη νέων χαρακτηριστικών που θα έρθουν στο Android, όπως η πλοήγηση στο μενού και το σύστημα που μοιάζει πάρα πολύ με το iPhone X ή όπως η μηχανική μάθηση, το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας της μπαταρίας, και καλύτερες λειτουργίες για τράβηγμα φωτογραφιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας