ΑρχικήΟχήματαΗ Ryanair απειλείται από καθολική καλοκαιρινή απεργία των υπαλλήλων της

Η Ryanair απειλείται από καθολική καλοκαιρινή απεργία των υπαλλήλων της

Η Ryanair απειλείται από καθολική καλοκαιρινή απεργία των υπαλλήλων της.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν το πλήρωμα εντός του αεροσκάφους της Ryanair με έδρα την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Ιταλία δήλωσαν εχθές (Δευτέρα 28 Μαΐου) ότι θα προβούν σε καθολική απεργία αυτό το καλοκαίρι, εκτός εάν η αεροπορική εταιρεία που προσφέρει αεροπορικά εισητήρια χαμηλού κόστους αποδεχθεί τα αιτήματά τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Μετά από συνάντηση που διεξήχθη στη Μαδρίτη, τα συνδικάτα επανέλαβαν ότι το προσωπικό της Ryanair πρέπει να απασχολείται σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται, αντί της Ιρλανδίας όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δήλωση της ισπανικής ομοσπονδίας USO.

Ζήτησαν επίσης από την αεροπορική εταιρεία να παρέχει τις ίδιες συνθήκες εργασίας σε όλους τους υπαλλήλους της.

Τέλος, ζήτησαν από την Ryanair να αναγνωρίσει τα συνδικάτα των πιλότων και του πληρώματος που εργάζονται εντός του αεροσκάφους και να διαπραγματευτεί με έναν εκπρόσωπο που θα επιλέξουν τα συνδικάτα, και όχι η εταιρεία.

Μέχρι στιγμής, η αεροπορική εταιρεία έχει αναγνωρίσει μόνο δύο συνδικάτα – τη Βρετανική ένωση πιλότων Balpa και την ιταλική Anpac, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τους πιλότους και πληρώματα εντός του αεροσκάφους.

Η USO ανέφερε: «Εάν η Ryanair συνεχίσει να αρνείται να ανταποκριθεί στα αιτήματα αυτά, και θέτοντας τις 30 Ιουνίου ως τελική προθεσμία, τα συνδικάτα θα ξεκινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να κινητοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτό το καλοκαίρι».

Ο Antonio Escobar, από το ισπανικό σωματείο Sictpla που αντιπροσωπεύει μέρος του πληρώματος της Ryanair δήλωσε στην AFP ότι θα πραγματοποιηθεί άλλη μια συνάντηση που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Ιουλίου στο Δουβλίνο, για να διαπιστωθεί τελικά εάν η αεροπορική εταιρεία αρνηθεί να προσχωρήσει στις απαιτήσεις τους, και κατά συνέπεια θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες θα ξεκινήσουν οι απεργίες, και για πόσο καιρό θα διαρκέσουν.

Η αεροπορική εταιρεία από την πλευρά της δεν σχολίασε ακόμη το ζήτημα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166