Η Sony αγοράζει την EMI και γίνεται ο μεγαλύτερος εκδότης μουσικής στον κόσμο

Η Sony αγοράζει την EMI και γίνεται ο μεγαλύτερος εκδότης μουσικής στον κόσμο

Η Sony αγοράζει την EMI και γίνεται ο μεγαλύτερος εκδότης μουσικής στον κόσμο.

«Η Sony θα πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την EMI», ανακοίνωσε η εταιρεία αυτή την Τρίτη.

Αυτή η εξαγορά θα μετατρέψει τον Ιαπωνικό τεχνολογικό γίγαντα στον μεγαλύτερο εκδότη μουσικής στον κόσμο, με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο ανταγωνιστή της.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Sony, η εταιρεία θα αγοράσει το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της Mubadala Investment Company που έχει υπό την ιδιοκτησία της την EMI. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η Sony ήδη κατέχει το 30% της EMI, και μετά από αυτή τη συμφωνία το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέλθει στο 90%, μετατρέποντάς την πρακτικά σε θυγατρική της.

Ο νέος CEO της Sony , ο Kenichiro Yoshida είπε ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να διατηρήσει την ηγετική θέση που έχει στη μουσική βιομηχανία. «Αυτή η επένδυση στην πνευματική ιδιοκτησία περιεχομένου αποτελεί βασικό βήμα για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μας», δήλωσε ο προαναφερόμενος σε συνέντευξη Τύπου.

Η απόκτηση της EMI σημαίνει ότι η Sony θα αποκτήσει έναν κατάλογο με περισσότερα από δύο εκατομμύρια τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από καλλιτέχνες όπως ο Kanye West, ο Sam Smith και η Sia.

Το Reuters λέει ότι το EMI κατέχει συνολικά το 15% της μουσικής βιομηχανίας.

Ο αναλυτής της Macquarie Group, ο Damian Thong δήλωσε «Η άνοδος της ακρόασης των μουσικών κομματιών μέσω της διαδικτυακής ροής αυξάνει επίσης τα έσοδα των τραγουδοποιών, ενώ η Sony θα καταστεί ως ο κύριος διαχειριστής των πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική βιομηχανία μέσα από άμεσες συμφωνίες που έχει κλείσει με τις εταιρείες Spotify, Apple Music, Google Play, SoundCloud και YouTube».

Ο Kenichiro Yoshida άρχισε να διοικεί τη Sony από τον Απρίλιο, και ο κύριος του στόχος ήταν να φτάσει την εταιρεία στα ουράνια, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την επίδραση των ασταθών κύκλων πωλήσεων που υπήρχε στις κονσόλες των παιχνιδιών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας