Η Sony διέψευσε τη φήμη ό,τι αποκτά την Take-Two Interactive

Η Sony διέψευσε τη φήμη ό,τι αποκτά την Take-Two Interactive
Στη φωτογραφία βλέπετε σκηνές από το παιχνίδι Grand Theft Auto V που που ανήκει στην εταιρεία Take-Two Interactive

Η τιμή των μετοχών της Take-Two Interactive αυξήθηκαν μυστηριωδώς κατά 5% προχθές την Τετάρτη, με το άκουσμα της φήμης πως η Sony βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για να αγοράσει την εταιρεία για ένα πραγματικά ιλιγγιώδες ποσό που αγγίζει τα 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 130 δολάρια ανά μετοχή.

Σε περίπτωση που επιτυγχανόταν ετούτη η εξαγορά, τα παιχνίδια της εταιρείας όπως το Grand Theft Auto V και το Red Dead Redemption 2 θα έρχονταν στην κυριότητά της Sony, κάτι που φυσικά θα έφερνε τα πάνω-κάτω στο τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, όπως και η θυγατρική της εταιρεία Rockstar Games.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Sony δήλωσε σήμερα το πρωί πως “δεν ξέρουμε από πού προέρχεται αυτή η παράλογη φήμη, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο από την πλευρά μας”. Επίσης ένας εκπρόσωπος της Take-Two Interactive δήλωσε ό,τι η εταιρεία του δεν σχολιάζει φήμες ή εικασίες.

Εν τούτοις είναι γεγονός πως εκείνοι που προσπάθησαν να προωθήσουν αυτό το ψευδές σενάριο έχουν κάποιο άμεσο συμφέρον, άσχετα εάν και οι δύο πλευρές αρνούνται κατηγορηματικά πως δεν γνωρίζουν τίποτα για ετούτη την υπόθεση και πώς μπορεί να το έκανε απλά κάποιος κακοπροαίρετος για να σπάσει πλάκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα μετά την διάψευση αυτής της φήμης, η τιμή των μετοχών της Take-Two Interactive μειώθηκε κατά 3% στα 93,16 δολάρια ανά μετοχή, πράγμα που σημαίνει πως ίσως κάποιοι κερδοσκόποι να εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση.

Αυτή η ψεύτικη φήμη μας οδηγεί πίσω στις ημέρες που υποτίθεται πως κάποτε η Apple ενδιαφερόταν να αγοράσει τη Nintendo, όπως και η Microsoft ό,τι ήθελε να αγοράσει την Electronic Arts το 1999, προτού η Microsoft ξεκινήσει το αρχικό Xbox.

Εάν για παράδειγμα όντως γινόντουσαν αυτές οι εξαγορές, τότε φερειπείν η Microsoft θα έπρεπε να σταματήσει να διαθέτει κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες, και να τα παρέχει μόνο στην κονσόλα του Xbox, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά έσοδα η Electronic Arts, και κατά συνέπεια θα έμπαινε σε αχαρτογράφητα νερά με αβέβαιο μέλλον για την εταιρεία, αφού προφανώς θα είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος από το κύρος που δημιούργησε κατά τα επόμενα χρόνια, και τελικά μέσα από αυτόν τον συρφετό θα ωφελούνταν πρακτικά μόνο οι ανταγωνιστές της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας