Το Microsoft Game Stack περιλαμβάνει δέσμες εργαλείων του cloud Azure για προγραμματιστές παιχνιδιών

Το Microsoft Game Stack περιλαμβάνει δέσμες εργαλείων του cloud Azure για προγραμματιστές παιχνιδιών
Image credit Microsoft

Λίγο πριν από το συνέδριο προγραμματιστών για βιντεοπαιχνίδια (αγγλικά: Game Developers Conference), η Microsoft ανακοίνωσε ό,τι το νέο της Microsoft Game Stack θα περιλαμβάνει όλα έκεινα τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι προγραμματιστές για να δημιουργήσουν ποιοτικά βιντεοπαιχνίδια, ανεξάρτητα από το εάν είναι συνδεδεμένα στο cloud ή όχι.

Αυτή η πληθωρική δέσμη εργαλείων και χαρακτηριστικών απευθύνεται από τον πιο μικρό ως το πιο μεγάλο προγραμματιστή, δηλαδή από ανεξάρτητους προγραμματιστές έως τα στούντιο Triple-A και περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του PlayFab.

Το Game Stack συγκεντρώνει όλες τις πλατφόρμες, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες ανάπτυξης παιχνιδιών της Microsoft – όπως το Azure, το PlayFab, το DirectX, το Visual Studio, το Xbox Live, το App Center και το Havok – σε ένα ενιαίο οικοσύστημα που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε προγραμματιστής παιχνιδιών.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρείας, ο στόχος του Game Stack είναι να βοηθήσει τους προγραμματιστές να ανακαλύψουν εύκολα όλα τα απαραίτητα τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν τα παιχνίδια τους. Η υπηρεσία cloud Azure έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια όπως το Crackdown 3.

Η Julia White, αντιπρόεδρος του Microsoft Azure, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ό,τι το σύννεφο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο Game Stack και μάλιστα παρέχει όλα εκείνα τα σημαντικά δομικά στοιχεία, όπως το προηγμένο computing και την αποθήκευση στο cloud, καθώς και το cloud-native services που συνοδεύεται από την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση.

Η Julia White πρόσθεσε: «Όπως γνωρίζουμε όλοι το σύννεφο έχει αλλάξει δραματικά σχεδόν όλους τους τομείς σε κάθε βιομηχανία, και προφανώς τα βιντεοπαιχνίδια δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Επίσης αξίζει να τονίσω πως το Azure είναι ήδη διαθέσιμη σε 54 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, και και η εταιρεία μας συνεχίζει να επενδύει πάνω σε αυτό με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, την βιωσιμότητα των υποδομών cloud και των πρόσθετων υπηρεσιών για προγραμματιστές παιχνιδιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας