ΑρχικήΛογισμικάΗ συχνότητα ενημερώσεων στο iOS από την Apple έχει αυξηθεί κατά 51%...

Η συχνότητα ενημερώσεων στο iOS από την Apple έχει αυξηθεί κατά 51% κάτω από τη διεύθυνση του Cook

Η συχνότητα ενημερώσεων στο iOS από την Apple έχει αυξηθεί κατά 51% κάτω από τη διεύθυνση του Cook.

Μετά το τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο λειτουργικό σύστημα από τον Ινδικό χαρακτήρα που ανήκει το αλφάβητο Telugu που κράσαρε τη συσκευή του iPhone, υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από τους χρήστες αυτής της συσκευής για πολλούς και διάφορους λόγους.

Από την πλευρά της η Apple για να μετριάσει την κατάσταση εξέδωσε ένα patch στις 19 Φεβρουαρίου, ωστόσο το σφάλμα Telugu δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που εντοπίστηκε σε αυτό το λειτουργικό σύστημα τους τελευταίους μήνες. Οι επικριτές του iOS 11 λένε ότι η ενημέρωση για την επιδιόρθωση του συστήματος έκανε τα τηλέφωνά τους πιο αργά, μίκρυνε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και γέννησε ένα πλήθος σφαλμάτων.

Αυτά τα ζητήματα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον έλεγχο ποιότητας του λειτουργικού συστήματος iOS από την Apple, αφού ένα μόνο πρόβλημα ήταν ικανό να προκαλέσει τόσο σοβαρή δυσλειτουργία στις συσκευές της εταιρείας. Από την στιγμή που έφυγε που ο Steve Jobs έφυγε από την ηγεσία της Apple τον Ιανουάριο του 2011, η συχνότητα των ενημερώσεων του iOS αυξήθηκε κατά 51%. Τι σημαίνει αυτό για τους χρήστες της Apple; Υπήρξαν πολλές ενημερώσεις για επιδιορθώσεις του λειτουργικού συστήματος, και μάλιστα μερικές φορές ήταν σε επιθετική μορφή αυτές οι αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα, οι σημερινοί ιδιοκτήτες iPhone χρειάστηκε να λάβουν 15 ενημερώσεις iOS κατά τη διάρκεια του έτους που έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2018. Αντίθετα, η Apple είχε κυκλοφορήσει μόνο έξι ενημερώσεις για το iOS κατά τη διάρκεια των 12 μηνών πριν από την αποχώρηση του Jobs από τη διεύθυνση της εταιρείας.

Γιατί οι αναβαθμίσεις του iOS έγιναν τόσο συχνές;

Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις για το uptick των ενημερώσεων. Ένας δυνητικός παράγοντας είναι η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των συσκευών. Τα smartphones απέκτησαν περισσότερη διαλειτουργικότητα, περισσότερες εφαρμογές και περισσότερα αξεσουάρ που συνεπάγεται αναμφισβήτητα με μια αυξανόμενη περιπλοκότητα συντήρησης του λειτουργικού συστήματος. Και κατά συνέπεια Οι ενημερώσεις του υλικολογισμικού έγιναν και αυτές το ίδιο περίπλοκες, με συνοδευόμενες με αρκετά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητες για τις περισσότερες συσκευές, ούτως ώστε να υποστηρίξουν τις διάφορες γλώσσες και αγορές, όσο ποτέ άλλοτε.

Ωστόσο, μέσα από αυτή τη λαίλαπα των συχνών αναβαθμίσεων υπήρξε μία σταθερή ροή αναβαθμίσεων που συνοδεύονταν ap;o σφάλματα, απροσεξία στη λεπτομέρεια, κακή απόδοση και θέματα ασφάλειας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166