Η Ταϊβάν έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε το Zoom Video Communications

Η Ταϊβάν έγινε η πρώτη χώρα που απαγόρευσε το Zoom Video Communications

Η Ταϊβάν έχει γίνει η πρώτη χώρα που μπλόκαρε και συνάμα απαγόρευσε επίσημα το Zoom.us, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείται από τους δημόσιους οργανισμούς της χώρας, όπως και από ιδιωτικές τοπικές επιχειρήσεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης (Video Communications) εκθέτει σε κινδύνους τους χρήστες που το χρησιμοποιούν.

Το εκτελεστικό τμήμα του Τμήματος Κυβερνητικής Ασφάλειας (DCS) της ταϋλανδέζικης κυβέρνησής έχει εκδώσει επίσημη συμβουλή σε κυβερνητικούς οργανισμούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς ενάντια στη χρήση πλατφορμών που σχετίζονται με κινδύνους ασφαλείας, διότι ενδέχεται να κλαπούν ευαίσθητες πληροφορίες και να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλο σκοπό.

Το Zoom Video Conferencing έχει επισημανθεί, ονομαστικά, ως πλατφόρμα, η οποία, αν χρησιμοποιηθεί, παραβιάζει τους κανόνες που καθορίζονται από τον νόμο για τη διαχείριση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ο οποίος νομοθετήθηκε πέρυσι. Η νομοθεσία εισήγαγε ισχυρά μέτρα για την προστασία των δεδομένων, τα οποία αποσκοπούν στην προάσπιση της υποδομής επικοινωνιών της Ταϊβάν.

Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις, υπό τη συμβουλευτική καθοδήγηση, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους υπηρεσίες που αναπτύσσονται από την εγχώρια αγορά και συμμορφώνονται ρητά με τις οδηγίες που έχει εκδώσει η κυβέρνηση της χώρας

Εάν δεν είναι δυνατό να βρεθούν τοπικές εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, η επίσημη συμβουλή συνιστά ότι οι οργανισμοί θα χρησιμοποιούν προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί από την Google και τη Microsoft , καθώς και από άλλους αναγνωρισμένους παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Πολλές από αυτές τις εταιρείες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη μας.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως οι ισχυρισμοί της ταϊλανδέζικης κυβέρνησης δεν είναι καθόλου τυχαίες και ανυπόστατες, αφού πληθαίνουν οι καταγγελίες από εμπειρογνώμονες στον τομέα Τηλεπικοινωνιών του διαδικτύου ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα φέρει τρωτά σημεία και προφανώς η εταιρεία που διαχειρίζεται την ανάπτυξη του λογισμικού του, δεν κάνει σωστή δουλειά με απώτερο σκοπό να αποφευχθούν τα ευτράπελα.

Φυσικά περιμένουμε την αντίδραση του Zoom.us, και πως τελικά θα αποκρούσει αυτούς τους ισχυρισμούς που το εκθέτουν ανεπανόρθωτα, και παράλληλα του σπιλώνουν τη φήμη με αποτέλεσμα να χάσει ενδεχόμενα μελλοντικά κέρδη από πελάτες που θα το χρησιμοποιούσαν.

Προηγούμενο άρθροHasselblad H4D-200MS: Κάμερα 200 Megapixels, 32.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΤι είναι bandwidth (εύρος ζώνης). Ανάλυση και εξήγηση
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας