Η τεχνική FontCode μπορεί να κρύψει μηνύματα μέσα στη γραμματοσειρά Glyphs

Η τεχνική FontCode μπορεί να κρύψει μηνύματα μέσα στη γραμματοσειρά Glyphs

Η τεχνική FontCode μπορεί να κρύψει μηνύματα μέσα στη γραμματοσειρά Glyphs.

Τρεις ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια έχουν δημιουργήσει μια τεχνική που ονομάζεται FontCode και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενσωμάτωση κρυφών μηνυμάτων μέσα στους χαρακτήρες της γραμματοσειράς Glyphs.

Η τεχνική εκμεταλλεύεται τον τρόπο με τον οποίο οι υπολογιστές λειτουργούν με γραμματοσειρές, οι οποίοι γι ‘αυτούς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μαθηματικές εξισώσεις που χρησιμοποιούνται για την σχεδίαση γραμμών και καμπυλών σε ένα κείμενο.

Η τεχνική FontCode συνίσταται για την τροποποίηση αυτών των εξισώσεων ώστε να προκαλούν μικρές διαταραχές σε έναν ή περισσότερους χαρακτήρες της γραμματοσειράς, όχι όμως πάντα για κακό σκοπό. Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Ένας εξωτερικός παρατηρητής μπορεί να σαρώσει αυτές τις διαταραχές και να τις αποκωδικοποιήσει βασισμένο σε έναν προσαρμοσμένο αλγόριθμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι διαταραχές του FontCode έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν πολύ μικρές αλλαγές στο συγκεκριμένο τύπο γραμματοσειράς, έτσι ώστε να παραμένουν ανεπαίσθητες στο ανθρώπινο μάτι ενός τρίτου παρατηρητή. Η όλη ιδέα είναι να αποκρύψετε και να αναμεταδώσετε κρυφά μηνύματα μέσα σε ένα κανονικό κείμενο.

Οι ερευνητές λένε ότι ο αλγόριθμος FontCode θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απόκρυψη μυστικών μηνυμάτων μέσα σε όλα τα είδη κειμένων, όχι μόνο σε αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. Για παράδειγμα, σημειώσεις μουσικής ή μαθηματικές εξισώσεις τυπωμένες σε ερευνητικά έγγραφα.

Το FontCode είναι επίσης μια τεχνική medium-agnostic, επειδή οι διαταραχές της γραμματοσειράς μπορούν να ενσωματωθούν και να διαβαστούν αργότερα από κείμενο που έχει αναπτυχθεί σε διάφορα μέσα, όπως εικόνες, έγγραφα PDF, αρχεία Word, οθόνες, έντυπο χαρτί κ.ο.κ.

Το FontCode μπορεί να αντικαταστήσει τα συστήματα QR code και watermarking.

Η ομάδα ελπίζει ότι το σύστημα FontCode θα υιοθετηθεί και στον πραγματικό κόσμο. Λένε ότι το σύστημα έχει την ικανότητα να αντικαταστήσει τους γραμμωτούς κώδικες barcodes και τα QR codes, επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενσωμάτωση πρόσθετων πληροφοριών στις ετικέτες, όπου δεν υπάρχει επιπλέον χώρος για ένα μεγάλο barcode ή QR code.

Από την άλλη πλευρά της υπόθεσης, το σύστημα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους επιτήδειους και τους κυβερνοεγκληματίες για να ενσωματώσει κρυφά μηνύματα μέσα σε καλοήθη κείμενο που δεν θα προκαλούσε καχυποψία κατά τη διάρκεια μιας οπτικής επιθεώρησης.

Επιπλέον, το σύστημα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρεμπόδιση καταπάτησης των πνευματικών δικαιωμάτων από φωτογραφίες και εικόνες ή ως σύστημα ανίχνευσης περιεχομένου που χρησιμοποιείται χωρίς άδεια από τον κάτοχο του. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα να ενσωματωθούν κρυφά μηνύματα σε κείμενο ή έργα τέχνης που μπορεί να χρησιμοποιούνται παράνομα, επιτρέποντας στους κατόχους να εντοπίζουν τον τον παραβάτη με βάση το κρυφό μήνυμα που είναι ενσωματωμένο στο διαρρεύσαν έγγραφο.

Προς το παρόν, το σύστημα βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, αλλά οι ερευνητές σκοπεύουν σύντομα (χωρίς να προσδιορίσετε ημερομηνία) να απελευθερώσουν εργαλεία για την ενσωμάτωση κρυφών μηνυμάτων σε γραμματοσειρές και μια εφαρμογή για κινητά για σάρωση κειμένου, να αναζητήσουν διαταραχές και να αποκωδικοποιήσουν το κρυφό κείμενο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα demo αυτής της εφαρμογής και μια εξήγηση για την τεχνική FontCode.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας