ΑρχικήΕιδήσειςΠρώην υπάλληλος της Coca-Cola καταχράστηκε δεδομένα της εταιρείας

Πρώην υπάλληλος της Coca-Cola καταχράστηκε δεδομένα της εταιρείας

Πρώην υπάλληλος της Coca-Cola καταχράστηκε δεδομένα της εταιρείας.

Η εταιρεία Coca-Cola ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό που σχετίζεται με την παραβίαση δεδομένων από έναν πρώην υπάλληλο που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ευαίσθητες πληροφορίες των εργαζομένων της εταιρείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Η εταιρεία πληροφορήθηκε για τη συγκεκριμένη παραβίαση ασφάλειας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο για ένα περίεργο λόγο το γεγονός δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ένας πρώην υπάλληλος σε θυγατρική εταιρεία της Coca-Cola βρέθηκε να έχει στην κατοχή ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο που περιείχε πληροφορίες και φαίνεται να της έχει αποσπάσει με δόλιο τρόπο από την Coca-Cola.

Το περιστατικό είχε άμεση επίπτωση σε 8.000 εργαζομένους της Coca-Cola.

Η Coca-Cola αναφέρει ότι συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές τους τελευταίους μήνες για να διερευνήσει την προέλευση και την εγκυρότητα των δεδομένων και διαπίστωσε ότι ορισμένα έγγραφα περιείχαν όντως προσωπικές πληροφορίες ορισμένων εργαζομένων της.

Σύμφωνα με τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να στείλει τώρα επιστολές ειδοποίησης στους επηρεαζόμενους υπαλλήλους.

Εκπρόσωπος της Coca-Cola δήλωσε: Εκδίδουμε την παρούσα ανακοίνωση που έχει σχέση με την παραβίαση δεδομένων περίπου 8.000 ατόμων, των οποίων τα προσωπικά στοιχεία βρισκόντουσαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός πρώην υπαλλήλου μας.

Ο τύπος των κλεμμένων και εκτεθειμένων δεδομένων ποικίλλει ανά εργαζόμενο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ότι: Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια των πληροφοριών και συμπάσχουμε σε όλους τους ανθρώπους των οποίων οι πληροφορίες ενδέχεται να έχουν εκτεθεί, λυπούμαστε για την ταλαιπωρία ή την ανησυχία που μπορεί να τους προκάλεσε αυτό το γεγονός. Δεν διαθέτουμε πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι οι πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν για την κατάχρηση των ταυτοτήτων.

Η ανακοίνωση καθυστέρησε κατόπιν αιτήματος της επιβολής του νόμου

Η εταιρεία επισήμανε επίσης ότι ο λόγος που δεν κοινοποίησε άμεσα το περιστατικό στους υπαλλήλους της, ήταν εξαιτίας των οδηγιών που έλαβε από τις αρχές που επιλήφθηκαν του θέματος, οι οποίοι εξακολουθούσαν μέχρι πρότινος να ερευνούν το περιστατικό.

Η Coca-Cola δεν είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που βρέθηκε να έχει πέσει θύμα ενός τέτοιου είδους σκανδάλου από πρώην εργαζομένους της. Η SunTrust υπέστη παρόμοια παραβίαση τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που οι δυσαρεστημένοι εργαζόμενοι θέλησαν να εκδικηθούν τις πρώην εταιρείες τους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166