Η Tencent Music επενδύει στο Wave για να φέρει το μουσικό metaverse στην Κίνα

Η Tencent Music επενδύει στο Wave για να φέρει το μουσικό metaverse στην Κίνα

Η Tencent Music Entertainment Group (TME) έχει επενδύσει στην εταιρεία εικονικών συναυλιών Wave ως μέρος μιας προσπάθειας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της διαδικτυακής μουσικής ψυχαγωγίας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Wave γνώρισε πρωτόγνωρες στιγμές στην πενταετή ιστορία της, αφού ο κόσμος αγκάλιασε με θέρμη την εικονική ψυχαγωγία που προσφέρει στο ευρύ κοινό, και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έχουν ακυρωθεί οι ζωντανές συναυλίες με συνέπεια οι άνθρωποι αγκαλιάσουν τη διαδικτυακή ψυχαγωγία, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Tencent Music με έδρα την Κίνα, θα είναι σε θέση να μεταδώσει τις εκδηλώσεις της Wave στην Κίνα, σε όλες τις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένων των QQ Music, Kugou Music, Kuwo Music και WeSing. Αυτές οι πλατφόρμες προσεγγίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα. Και ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει online συναυλίες στην Κίνα, η συνεργασία πιθανότατα θα οδηγήσει στον διαμοιρασμό αυτού του περιεχομένου και σε άλλες χώρες, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση τους.

Ο Jarred Kennedy, διευθύνων σύμβουλος της Wave, δήλωσε σε συνέντευξη του, ότι η εταιρεία του έχει επεκτείνει τις σχέσεις της με διάφορα μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, με δισκογραφικές εταιρείες και εταιρείες παιχνιδιών τύπου triple-A που θέλουν να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους χρησιμοποιώντας την υπηρεσία online συναυλιών σε μία εποχή που είναι δύσκολο οι θαυμαστές να συναντήσουν από κοντά τους αγαπημένους τραγουδιστές, λόγω της έκτακτης υγειονομικής καταστάσεις που βιώνει ολόκληρη η υφήλιος, και τα αυστηρά μέτρα που έχουν θεσπίσει τα κράτη για την προστασία των πολιτών τους.

Μέχρι σήμερα, η Wave έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 50 εκδηλώσεις και παραστάσεις με καλλιτέχνες από την Ποπ και Ραπ μουσική σκηνή, όπως και DJ, συμπεριλαμβανομένων των The Weeknd, John Legend, Tinashe και Lindsey Stirling, που έπαιξαν μέσω του διαδικτύου για εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Για να κατανοήσετε το μέγεθος της κατάστασης, η εκδήλωση «Weeknd» προσέλκυσε περισσότερους από τρία εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, ένα ασύλληπτο νούμερο που είναι αδύνατο να επιτευχθεί σε μία φυσική συναυλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας