Η Toshiba θα πωλήσει τη μονάδα παραγωγής τσιπ μέχρι τον Ιούνιο

Η Toshiba θα πωλήσει τη μονάδα παραγωγής τσιπ μέχρι τον Ιούνιο

Η Toshiba θα πωλήσει τη μονάδα παραγωγής τσιπ μέχρι τον Ιούνιο.

Ο τομέας παραγωγής τσιπ της Toshiba πιθανότατα θα πωληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ανέφερε το Reuters εχθές το πρωί της Παρασκευής.

Παρόλο που οι αρχικές εκτιμήσεις της Toshiba είχαν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία πώλησης του συγκεκριμένου τομέα τον Μάρτιο, φαίνεται ότι τελικά δεν μπορεί να τηρηθεί αυτό το χωρίς χρονοδιάγραμμα και ο Ιούνιος φαντάζει ως μια πιο ρεαλιστική ημερομηνία.

Η συμφωνία των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξακολουθεί να αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών από την Κίνα. Το Reuters λέει πως «θεωρείται ευρέως απίθανο» ότι η Κίνα θα προσφέρει την απαιτούμενη έγκριση μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, το οποίο λήγει τον Μάρτιο, ωστόσο η διαδικασία ολοκλήρωσης της εξαγοράς θα χρειαστεί κάποιο διάστημα.

«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να κλείσουμε τη συμφωνία αυτό το μήνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Yasuo Naruke, επικεφαλής της μονάδας παραγωγής τσιπ της Toshiba. Αλλά αν αυτό δεν συμβεί, η συμφωνία θα κλείσει κάποια στιγμή τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, πρόσθεσε ο Naruke.

Πέρυσι, η Toshiba συμφώνησε να πουλήσει ένα μέρος της επιχείρησης τσιπ στην κοινοπραξία της Bain Capital. Η συμφωνία ήταν μέρος της προσπάθειας της Toshiba να εξαλείψει τις οικονομικές ζημιές που εμφανίστηκαν μετά τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν στον τομέα της πυρηνικής που είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι και θεωρείται σαν μία αυτόνομη εταιρεία.

Η εξαγορά από την Αμερικανική εταιρεία Bain Capital υποστηρίζεται από μια κοινοπραξία εγχώριων και ξένων επενδυτών, όπως η Apple, η Seagate και η Dell, οι οποίες θα παράσχουν την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη με την προοπτική η επιχείρηση να να πρωταγωνιστήσει ξανά στη διεθνή αγορά. Επίσης και η ίδια η Toshiba, θα επανεπενδύσει 350,5 δισ. Γιέν στη νέα εταιρεία.

Η συμφωνία σημαίνει ότι η Toshiba θα παραμείνει εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τόκιο, κάτι που μπήκε σε πραγματικό κίνδυνο το τελευταίο διάστημα (στην 78χρονη ιστορία της εταιρείας). Η μονάδα παραγωγής τσιπ της Toshiba ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, πίσω από τη Samsung, καθιστώντας την μια πολύ ελκυστική πρόταση για τους επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας