Η Uber κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για Windows 10 στο Microsoft Store

Η Uber κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για Windows 10 στο Microsoft Store

Η Uber κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για Windows 10 στο Microsoft Store.

Η Uber ανέκαθεν έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στο οικοσύστημα εφαρμογών των Windows Store, αλλά για κάποιους άγνωστους λόγους, η εταιρεία διέκοψε την εφαρμογή τύπου Universal Windows Platform (UWP) που διέθετε στα Windows 10 τον περασμένο μήνα. Αυτό το γεγονός θεωρήθηκε μεγάλο πλήγμα για τη Microsoft, αφού πάντα έλπιζε ότι όλες οι γνωστές εταιρείες και προγραμματιστές εφαρμογών θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις εφαρμογές στο UWP.

Από σήμερα, η Uber γύρισε ξανά πίσω στα παλιά λημέρια του Microsoft Store ως PWA. Η εταιρία ridesharing αντικατέστησε σήμερα την παλιά εφαρμογή με μια νεότερη τύπου Progressive Web App (PWA). Ωστόσο το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως η εφαρμογή Uber (PWA) εξακολουθεί να είναι μια εφαρμογή UWP και λειτουργεί άψογα στο λειτουργικό σύστημα Windows 10, τόσο σε υπολογιστές και κινητές συσκευές (Windows Phone), ακόμη και στο Microsoft HoloLens (έξυπνα γυαλιά μεικτής πραγματικότητας).

Το PWA της Uber είναι βασικά το περιτύλιγμα της ιστοσελίδας που προσφέρεται για κινητές συσκευές, αλλά συνοδεύεται από πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως ειδοποιήσεις push. Στις σημειώσεις κυκλοφορίας, η εταιρεία έχει αναγνωρίσει ότι η εφαρμογή της είναι απλώς το μπροστινό μέρος του κινητού της ιστότοπου.

Το νέο PWA της Uber για Windows 10 ανοίγει τον ιστότοπο για κινητά με πρόσθετες λειτουργίες και παρέχει την ίδια δυνατότητα κράτησης για μια διαδρομή. Περιττό να πούμε ότι η συγκεκριμένη πληροφορία είναι μία καλή είδηση για τους χρήστες Windows Phone και το κατάστημα εφαρμογών της Microsoft. Είναι πιθανό ότι η εφαρμογή θα ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα βελτιώνοντας τυχόν δυσλειτουργίες ή σφάλματα.

Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί οι περισσότεροι πελάτες της Uber χρησιμοποιούν την Android εφαρμογή και σε μικρότερο ποσοστό εκείνη του IOS, και εκτιμάται πως το ποσοστό που χρησιμοποιεί την εφαρμογή για Windows 10 ανέρχεται σε μονοψήφιο αριθμό, επειδή προφανώς δεν είναι τόσο διαδεδομένο το Microsoft Store εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές του, που αντικειμενικά βρίσκονται έτη φωτός μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας