Η Ubisoft αγοράζει πάλι πίσω τις μετοχές της από την Vivendi, χάρη στη Tencent

Η Ubisoft αγοράζει πάλι πίσω τις μετοχές της από την Vivendi, χάρη στη Tencent

Η Ubisoft αγοράζει πάλι πίσω τις μετοχές της από την Vivendi, χάρη στη Tencent.

Η Ubisoft ανακοίνωσε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά ότι η γαλλική εταιρεία πολυμέσων Vivendi θα πουλήσει όλες τις μετοχές της εταιρείας που κατέχει, ξανά πίσω στο γίγαντα των βιντεοπαιχνιδιών. Αυτό τερματίζει την τεράστια διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Vivendi θα λάβει 2 δισ. Ευρώ (περίπου 2,45 δισ. δολάρια). Τα χρήματα για την εξαγορά των μετοχών θα προέλθουν από μια ποικιλία υφιστάμενων και νέων επενδυτών που ανήκουν στο πλευρό της Ubisoft.

Ωστόσο νέοι επενδυτές που έδειξαν ενδιαφέρον για την παρούσα επένδυση προέρχονται από την Καναδική εταιρεία Ontario Teachers και το Κινεζικό όμιλο Tencent.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν κάποια χρόνια η Vivendi είχε αγοράσει τις μετοχές της Ubisoft για 750 εκατομμύρια ευρώ, και και αυτή η επένδυση είχε επιφέρει τεράστια ανάπτυξη στην εταιρεία, ωστόσο είναι γεγονός πως υπήρχε πιθανότητα για αγορά επιπλέον από μεριάς της Vivendi, κάτι που θα σήμαινε και τον ολοκληρωτικό έλεγχο της επιχείρησης. Όμως, η Ubisoft τελικά απαλλάχτηκε από αυτήν την απειλή, αφού επήλθε συμφωνία μεταξύ αυτών των δύο μερών.

Επίσης η Ubisoft σχεδιάζει να εξαγοράσει επιπλέον μετοχές από επενδυτές που επιθυμούν να πουλήσουν στην ίδια τιμή με την Vivendi.

Η πορεία της Tencent που προχωρά ακάθεκτη προς την απόκτηση όλο και περισσότερων μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, σηματοδοτεί την τεράστια δύναμη που έχει η χώρα της Κίνας.

Η Tencent απέκτησε ολόκληρη την εταιρεία Riot του League of Legends, επίσης κατέχει το 48% του Unreal Engine και του Fortnite Developer Epic, επιπλέον απέκτησε τη SuperCell από τη Clash of Clans για 8.6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας