Η United Airlines ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελοντικής παρακολούθησης ταξιδιωτών, λόγω πανδημίας

Η United Airlines ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελοντικής παρακολούθησης ταξιδιωτών, λόγω πανδημίας

Η United Airlines ανακοίνωσε σήμερα την Τετάρτη (16/12/2020) ένα πρόγραμμα για την εθελοντική συλλογή δεδομένων των ταξιδιωτών της σε όλες τις πτήσεις για να βοηθήσει τους υπαλλήλους της Υγειονομικής Υπηρεσίας να εντοπίσουν τις επαφές των μολυσμένων ταξιδιωτών στην προσπάθεια περιορισμού του COVID-19.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα καλύπτει τόσο τις πτήσεις του εσωτερικού (δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), όσο και τις πτήσεις εξωτερικού, όπου επί της ουσίας ακολουθεί την παρόμοια στρατηγική που εφάρμοσε αυτό το μήνα η αντίπαλη εταιρεία Delta Air Lines, αλλά το πρόγραμμα της Delta αφορά μόνο τις διεθνείς πτήσεις. Εν ολίγοις όσοι έρχονται από άλλες χώρες προς τις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται ενεργά από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, θα είναι εθελοντικό για τους επιβάτες, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η εταιρεία να το επιβάλει στον ταξιδιώτη, εφόσον δεν το επιθυμεί.

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε τούτο το πρόγραμμα, θα πρέπει να το δηλώσουν κατά το check-in παραθέτοντας τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου και τη φυσική διεύθυνση του σπιτιού τους, ώστε σε περίπτωση που κριθεί ότι είναι μολυσμένοι να μπορέσουν οι αρμόδιες αρχές να τους προσεγγίσουν με απώτερο σκοπό να περιορίσουν το εύρος της ζημιάς.

Τέτοιες λεπτομέρειες «ήταν προηγουμένως δύσκολο να ληφθούν από το CDC σε πραγματικό χρόνο», ανέφερε η United σε δελτίο τύπου.

Ο διευθυντής του CDC, ο Robert Redfield δήλωσε στο δελτίο τύπου: «Η ανίχνευση επαφών είναι ένα θεμελιώδες βήμα της στρατηγικής πρωτίστως για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, και κατά δεύτερο λόγο για την αντιμετώπιση της διάδοσης μεταδοτικών ασθενειών που που ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο πολλές ανθρώπινες ζωές».

Η συλλογή πληροφοριών για επαφές που είχαν οι επιβάτες πριν και μετά το ταξίδι θα βελτιώσει σημαντικά τις ενέργειες για την προστασία της κοινωνίας, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στο εκάστοτε υγειονομικό σύστημα να έχει διαρκώς επικαιροποιημένες πληροφορίες για την παρακολούθηση της δημόσιας υγείας κατά του COVID-19 και τον εντοπισμό των επαφών που πιθανόν να κόλλησαν τον ιό.

Η παρούσα μεθοδολογία θεωρείται κομβικής σημασίας για τις αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν ήδη τεράστιες προκλήσεις, αφού ταξιδεύουν με μισογεμάτο το αεροπλάνο, ενώ παράλληλα η ζήτηση για ταξίδια δεν μειώνεται. Επίσης αυτή η τακτική έχει ως θετικό πρόσημο να καθησυχαστεί το ευρύ κοινό, με το σκεπτικό ότι θα παραμείνουν ασφαλείς, πριν και μετά το ταξίδι, δίχως να κολλήσουν καμία μεταδοτική ασθένεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας