Η βαθιά μάθηση ίσως χρειαστεί μια νέα γλώσσα προγραμματισμού, δήλωσε ο επικεφαλής AI του Facebook

Η βαθιά μάθηση ίσως χρειαστεί μια νέα γλώσσα προγραμματισμού, δήλωσε ο επικεφαλής AI του Facebook

Η βαθιά μάθηση (αγγλικά: Deep learning) μπορεί να χρειαστεί μια νέα γλώσσα προγραμματισμού για να λειτουργήσει σωστά που θα είναι πιο ευέλικτη και πιο εύκολη από την Python, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του τμήματος AI Research του Facebook, ο Yann LeCun.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν μια τέτοια γλώσσα είναι απαραίτητη, αλλά είναι σίγουρο πως θα δώσειπερισσότερα εφόδια στους ερευνητές και τους μηχανικούς, για να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα προβλήματα που εμφανίζει η συγκεκριμένη υποκατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο LeCun εργάστηκε πάνω στα νευρωνικά δίκτυα από τη δεκαετία του 1980. Εν ολίγοις είναι μία παλιά καραβάνα που αναμφισβήτητα κατέχει το αντικείμενο, και βέβαια μέσα από την γνώση που έχει μπορεί να διακρίνει ορισμένα πράγματα που πιθανόν να μην τα βλέπει ένας απλός προγραμματιστής στη βαθιά μάθηση.

«Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες και έργα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Google, στο Facebook όπως και σε άλλες διαδικτυακές τοποθεσίες για να σχεδιαστεί μια νέα τέτοια γλώσσα που θα έχει την ιδιότητα να είναι αποτελεσματική στην βαθιά μάθηση, αλλά δεν είναι καθόλου σαφές ό,τι η κοινότητα θα την ασπαστεί, επειδή οι προγραμματιστές απλώς έχουν κολλήσει στην Python, προφανώς γιατί είναι βολική και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τίποτα άλλο».

Αυτή τη στιγμή, η Python είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα στην βαθιά μάθηση, την μηχανική μάθηση, και την τεχνητή νοημοσύνη και χρησιμοποιείται κατά κόρον στα περισσότερα αξιόλογα έργα της σημερινής εποχής με ιδιαίτερη επιτυχία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του GitHub που φέρει τον τίτλο The State of the Octoverse και μάλιστα η Python αποτελεί τη βάση για τα PyTorch και το TensorFlow του Facebook.

O Yann LeCun επισήμανε: «Η τεχνητή νοημοσύνη υπάρχει ήδη εδώ και 50 χρόνια, αλλά η σημερινή άνοδος της είναι στενά συνδεδεμένη με την αύξηση της υπολογιστικής ισχύος που παρέχεται από τα δυναμικά τσιπ των υπολογιστών, το υλικολογισμικο (αγγλικά: Hardware), τους αλγόριθμους και άλλα πολλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας