Η Verizon θα προβεί σε εξαγορά της Bluegrass Cellular

Η Verizon θα προβεί σε εξαγορά της Bluegrass Cellular

Η Verizon δήλωσε εχθές τη Δευτέρα ότι θα αποκτήσει «ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία» της Bluegrass Cellular, ενός τηλεπικοινωνιακού παρόχου που ειδικεύεται στα ασύρματα δίκτυα στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο τεχνολογικός γίγαντας σχετικά με αυτή την εξαγορά, η Bluegrass Cellular ήταν ο πρώτος πάροχος ασύρματων δικτύων στο κεντρικό Κεντάκι, που κυκλοφόρησε το 1991. Εξυπηρετεί 210.000 πελάτες σε 34 κομητείες του Κεντάκι.

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, και εξακολουθεί να υπόκειται στην έγκριση της FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών), αλλά αναμένεται να κλείσει κάποια στιγμή προς το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2021, σύμφωνα πάντα με τη Verizon. Οι εταιρείες έχουν μια εργασιακή σχέση εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2012 η Bluegrass Cellular ξεκίνησε την υπηρεσία LTE στο Κεντάκι ως μέρος του προγράμματος LTE της Rural America της Verizon. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Verizon μίσθωσε μέρος του φάσματος των συχνοτήτων της σε αγροτικές περιοχές του Κεντάκι.

Ενώ τον Ιούλιο, η Verizon ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει νέο οικιακό internet στο ασύρματο δίκτυο 4G LTE σε ορισμένες αγροτικές κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται από τις επιλογές Fios ή 5G Home. Οι κοινότητες περιλάμβαναν τη Savannah, Georgia Σπρίνγκφιλντ, Μιζούρι, την περιοχή Tri-Cities του Τενεσί, τη Βιρτζίνια και το Κεντάκι.

Η Bluegrass είναι η δεύτερη εξαγορά της Verizon μέσα σε λίγους μήνες. Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αγόρασε την Tracfone σε μια συμφωνία αξίας άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Tracfone είναι ο μεγαλύτερος μεταπωλητής ασύρματων υπηρεσιών στις ΗΠΑ, με 21 εκατομμύρια συνδρομητές. Πριν από τη συμφωνία, περισσότεροι από 13 εκατομμύρια πελάτες της Tracfone βασίζονταν ήδη στο ασύρματο δίκτυο της Verizon, καθώς η Tracfone δεν έχει το δικό της φυσικό δίκτυο στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία προσθέτει το προβάδισμα της Verizon έναντι των αντιπάλων T-Mobile και AT&T ως ο μεγαλύτερος πάροχος Τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ. Στο τέλος του 2019 η εταιρεία είχε έσοδα 131,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα πραγματικά αστρονομικό ποσό που θα το ζήλευε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο

Οι πελάτες της Bluegrass δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες από τη Verizon, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας