Η βιομηχανία των καλλυντικών εκμεταλλεύεται την ωραιοπάθεια των γυναικών (βίντεο)

Η βιομηχανία των καλλυντικών εκμεταλλεύεται την ωραιοπάθεια των γυναικών (βίντεο)

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο

Είναι κοινό μυστικό πως δεν υπάρχει καμία κοπέλα που να μη χρησιμοποιεί καλλυντικά για να καλοπίση τον εαυτό της, ούτως ώστε, όχι μόνο να δείχνει περιποιημένη, αλλά πάνω από όλα όμορφη και ελκυστική προς τον περίγυρο της, άλλωστε είναι κάτι φυσιολογικό και δεν πρέπει να κατακρίνουμε τις γυναίκες που επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα επρόκειτο για χαιρεκακία, ιδιαίτερα από τους άντρες.

Όμως τι γίνεται πραγματικά όταν ένα νεαρό κορίτσι κάνει κατάχρηση αυτών των προϊόντων με αρνητική συνέπεια να επιβαρύνει τόσο το δέρμα της, όσο και τον οργανισμό της από τις χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στα καλλυντικά.

Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως ορισμένες από αυτές τις χημικές ουσίες έχουν την αρνητική ιδιότητα σε βάθος χρόνου μετά από συστηματική χρήση να προκαλούν δυσλειτουργίες ακόμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Εν τούτοις το χειρότερο στοιχείο από όλα αυτά είναι ό,τι όταν κάποιο νεαρό κορίτσι κάνει συνδυασμό πολλών καλλυντικών ταυτόχρονα, σημαίνει παράλληλα πως δέχεται στον οργανισμό της μεγάλο αριθμό χημικών ουσιών, που ίσως αρχικά λόγω της αντοχής του οργανισμού να μην προκαλούνται σοβαρά προβλήματα, όμως σε βάθος χρόνου ενδέχεται να είναι επιζήμια για την υγεία, και όπως γνωρίζουμε όλοι είναι ανόητο να παίζουμε με την υγεία για να ικανοποιήσουμε απλά την ματαιοδοξία μας.

Εκείνο που πρέπει να έχετε πάντα στην άκρη του μυαλού σας είναι πως η ομορφιά έρχεται και παρέρχεται και δεν πρόκειται να μείνει για πάντα οπότε είναι αναγκαίο να εστιάζετε στα ουσιώδη πράγματα της ζωής και όχι στα εφήμερα που δεν θα κρατήσουν για πολύ καιρό.

Προσωπικά συνιστώ σε όλες τις κοπέλες να χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον βιολογικά καλλυντικά που δεν περιέχουν ακατάλληλες ουσίες για το δέρμα. Όμως για να λέμε την μαύρη αλήθεια ετούτα τα προϊόντα είναι πανάκριβα και απευθύνονται σε ένα περιορισμένο καταναλωτικό κοινό που έχει οικονομική ευμάρεια, όπου προφανώς ενδέχεται να μην τους ενοχλήσει ιδιαίτερα η ακριβή τιμή τους. Αυτή η παράμετρος έγκειται καθαρά στην προσωπική επιλογή της κάθε γυναίκας, αλλά να μην ξεχνάτε πως δεν γίνονται εκπτώσεις στην υγεία. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Βέβαια από την άλλη πλευρά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δηλαδή ό,τι μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι εταιρείες που παράγουν και πωλούν αυτά τα προϊόντα. Μάλιστα πολλές επιστημονικές έρευνες επισημαίνουν πως η έκθεση του ανθρώπου σε περιττές και δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες θα μπορούσε να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό εάν οι κατασκευαστές των καλλυντικών προσθέτουν χημικά μόνο όταν είναι πραγματικά ουσιώδη από την άποψη της υγείας, και της ασφάλειας των ατόμων.

Οι ερευνητές προτείνουν ένα πλαίσιο βασισμένο στην έννοια της “βασικής χρήσης” για να προσδιοριστεί αν μια χημική ουσία είναι πραγματικά απαραίτητη σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Δείχνουν την έννοια σε μια κατηγορία συνθετικών χημικών ουσιών που είναι γνωστές ως PFAS (ουσίες υπερφθοροαλκυλίου και πολυφθοροαλκυλίου).

Τα PFAS χρησιμοποιούνται σε πολλά καταναλωτικά αγαθά λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένου του νερού και της απωλειίας των λεκέδων στα ρούχα. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων και επαγγελματιών στον τομέα της υγείας εκφράζουν ανησυχία για αυτές τις χημικές ουσίες, επειδή δεν διαλύονται εύκολα με συνέπεια να παραμένουν για πολύ καιρό στη φύση όταν καταλήξουν ως απόβλητα, επιπρόσθετα διεισδύουν στο νερό και στο έδαφος και ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τον άνθρωπο και την άγρια ​​φύση.

Τα προβλήματα ανθρώπινης υγείας που συνδέονται με την έκθεση σε PFAS περιλαμβάνουν καρκίνο νεφρού και όρχεων, δυσλειτουργία του ήπατος, υποθυρεοειδισμό, υψηλή χοληστερόλη, ελκώδη κολίτιδα,, παχυσαρκία και μειωμένη ανοσολογική αντίδραση στα εμβόλια.

Φερειπείν διάφορες μελέτες έχουν ταξινομήσει σε πολλές περιπτώσεις την χρήση των PFAS ως “μη ουσιώδεις και αναγκαίες”. Για παράδειγμα, κάποιες μελέτες επισημαίνουν ό,τι μπορεί να είναι ωραίο να έχουμε αδιάβροχα σορτς, αλλά στην περίπτωση αυτή, η απωθητικότητα του νερού δεν είναι απαραίτητη.

Άλλα προϊόντα που αναλύονται με το πλαίσιο βασικής χρήσης περιλαμβάνουν προϊόντα προσωπικής φροντίδας και καλλυντικά, με απώτερο σκοπό να έχουν υδατοαπωθητικότητα και αντίσταση στους λεκέδες στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, όπως και άλλα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, ιατρικές συσκευές, φαρμακευτικά προϊόντα, εργαστηριακά προιόντα, και ούτω καθεξής . Ορισμένες χρήσεις μπορούν να θεωρηθούν απαραίτητες από την άποψη της υγείας και της ασφάλειας, π.χ. αφροί πυρόσβεσης, αλλά έχουν αναπτυχθεί λειτουργικές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να υποκαταστήσουν τα PFAS.

Προηγούμενο άρθροΗ ιστορία του Denial of Service
Επόμενο άρθροΣίριαλ χωρίς σασπένς…
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Το Μοναδικό μου όπλο είναι το γράψιμο, και καμαρώνω που δεν υποκύπτω σε πειρασμούς ή απειλές. Προτιμώ να πεθάνω άφραγκος, παρά να ζω χορτάτος και με λερωμένη συνείδηση.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ