Η Western Digital παρουσίασε σκληρό δίσκο 15TB SMR με στόχο τα κέντρα δεδομένων

Η Western Digital παρουσίασε σκληρό δίσκο 15TB SMR με στόχο τα κέντρα δεδομένων

Η Western Digital δημιούργησε τον πρώτο σκληρό δίσκο με μέγεθος 15TB SMR στον κόσμο, σχεδιασμένο για βαριά χρήση και ταυτόχρονα παρέχει υψηλή ταχύτητα που είναι ιδανικό για cloud και data center.

Η εταιρεία πρότεινε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία έξυπνων κέντρων δεδομένων στις πόλεις, όπου θα πρέπει να αποθηκευτούν τεράστιες ποσότητες δεδομένων, όπως η παρακολούθηση βίντεο και διάφορες πληροφορίες, για την τήρηση των κανονισμών.

Οι σκληροί δίσκοι SMR (Shingle Magnetic Recording) είναι σε θέση να παρέχουν υψηλές χωρητικότητες αποθήκευσης σε σύγκριση με έναν παρόμοιο σκληρό δίσκο φυσικού μεγέθους, επειδή τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν σε επικαλυπτόμενες αυλακώσεις. Γενικά αυτός ο τύπος σκληρού δίσκου είναι μια τέλεια λύση για το πρόβλημα της αποθήκευσης δεδομένων που πρέπει να διατηρούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Οι σκληρού δίσκου 15TB Ultrastar DC HC620 μπορούν να συνδυαστούν με τους 4U60 HDD, προσφέροντας συνολική χωρητικότητα μέχρι 900TB. Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτό προσφέρει επιπλέον 60TB ανά rack σε σύγκριση με την προηγούμενη υψηλότερη χωρητικότητα HDD (14TB).

Αυτή η τεχνολογική ιδιαιτερότητα παρουσιάζει σημαντική μείωση του κόστους για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι απαιτούνται λιγότεροι σκληροί δίσκοι.

Ο Eyal Bek, επικεφαλής στο τμήμα μάρκετινγκ της Western Digital δήλωσε: «Δεδομένου ότι τα δεδομένα συνεχίζουν να αυξάνονται με πρωτοφανείς ρυθμούς, επομένως οι επιχειρήσεις αναζητούν διαρκώς εξειδικευμένες λύσεις για να μειωθεί το λειτουργικό τους κόστος αναφορικά με την αποθήκευση των δεδομένων. Με προϊόντα όπως αυτό που δημιουργήσαμε εμείς, οι πελάτες θα βελτιστοποιήσουν τις υποδομές τους με το χαμηλότερο TCO με τη μέγιστη χωρητικότητα αποθήκευσης».

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Με την αξιοποίηση των λύσεων αποθήκευσης SMR που προσφέρουν υψηλή χωρητικότητα, η επένδυση των πελατών μας θα πιάσει τόπο και αναμφισβήτητα θα τους καταστήσει ακόμα πιο δυναμικούς στις προσπάθειες να διαπρέψουν στο σκληρό ανταγωνισμό της αγοράς».

Ο σκληρός δίσκος Western Digital Ultrastar DC HC620 είναι ήδη διαθέσιμος για επιλεγμένους πελάτες, εν τούτοις η γενική διαθεσιμότητα του θα ανακοινωθεί αργότερα κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο τρίμηνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας