Οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών παρακάμπτουν το Google Play Store

Οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών παρακάμπτουν το Google Play Store

Μερικές φορές είναι δύσκολο να μην παραδεχτείς πως ο αρχηγός του διαδικτύου είναι η Google. Mόνο πέρσι, μέσα σε μία χρονιά κέρδισε 800 δισεκατομμύρια δολάρια, και αυτό οφείλεται χάρη στις μονοπωλιακές πρακτικές που εφαρμόζει έναντι των ανταγωνιστών της.

Αυτό το καλοκαίρι, της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί εξανάγκασε τους κατασκευαστές τηλεφώνων να συνδέσουν τις υπηρεσίες Google με τα κινητά τους τηλέφωνα που έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα android.

Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, το μεγαλύτερο βιντεοπαιχνίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, το Fortnite, αποφάσισε να παρακάμψει το Google Play Store και να καταστήσει διαθέσιμη την εφαρμογή του για λήψη κατευθείαν μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του, επειδή το Android χρεώνει χαράτσι 30% επί των εσόδων στις εταιρείες, κάτι που στην πραγματικότητα είναι ασύμφορο και άδικο.

Το Fortnite είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο δημοφιλής εφαρμογή παρέκαμψε το Play Store. Το παιχνίδι συγκέντρωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα κατά τις πρώτες 90 ημέρες του στο Apple App Store (όπου δεν έχει άλλη επιλογή παρά να συμμορφωθεί) και μάλιστα κοντεύει να κερδίσει συνολικά περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλες τις πλατφόρμες μόνο φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αλλά όλα αυτά τα έσοδα προέρχονται από πρόσθετα χαρακτηριστικά που προσφέρονται εντός του παιχνιδιού που αγοράζουν οι χρήστες για να εμπλουτίσουν το χαρακτήρα τους κλπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, ο Tim Sweeney, εξήγησε πως, δεν ήταν πρόθυμος να παραχωρήσει το 30% των εσόδων από το Fortnite στην Google. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Επιπλέον όταν έχεις διαθέσιμο το παιχνίδι σου στο Google Play Store ή Apple Store και οι χρήστες για παράδειγμα ψάχνουν για το Fortnite τους εμφανίζει στις προτεινόμενες εφαρμογές το PUBG ή το Minecraft που ουσιαστικά είναι οι κύριοι ανταγωνιστές μας, κάτι που επιφέρει ζημία τα συμφέροντά μας.

Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους η Epic Games δεν ήθελαν να βάλει το Fortnite στο Play Store.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας