Η WhatsApp προωθεί εντέχνως μηνύματα για την καταπολέμηση των fake news

Η WhatsApp προωθεί εντέχνως μηνύματα για την καταπολέμηση των fake news

Η WhatsApp προωθεί εντέχνως μηνύματα για την καταπολέμηση των fake news.

Η WhatsApp είναι μία από τις τελευταίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που μπαίνει στο παιχνίδι της καταπολέμησης των fake news, καθώς η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook έχει δημοσιεύσει σήμερα διαφημίσεις σε τοπικές εφημερίδες στην Ινδία, οι οποίες ενημερώνουν τους χρήστες για το σοβαρό ζήτημα των ψεύτικων ειδήσεων και της παραπληροφόρησης σχετικά με την υπηρεσία της.

Η παρούσα κίνηση είναι αποτέλεσμα τραγικών γεγονότων που έχασαν τη ζωή τους πάνω από 20 άτομα στην Ινδία, αφού ορισμένοι επιτήδειοι δημοσίευαν ψεύτικο περιεχόμενο που φωτογράφιζαν συγκεκριμένα άτομα πως είναι απαγωγείς και παιδεραστές, και το πλήθος έσπευσε να τους λιντσάρει με αποτέλεσμα να τους σκοτώσει, κι όλα αυτά από την διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Πλέον η νούμερο ένα προτεραιότητα για την WhatsApp είναι η καταπολέμηση των ψευδών πληροφοριών και των fake news. Και για να πετύχει αυτό το δύσκολο εγχείρημα θα βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίσουν και να διακρίνουν ποια μηνύματα είναι προπαγανδιστικά και έχουν ως σκοπό την παραπληροφόρηση, δηλαδή η εταιρεία εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό στο WhatsApp που διατίθεται σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως, και όταν θα εντοπίζεται ένα τέτοιου είδους μήνυμα από το αυτοματοποιημένο σύστημα θα επισημαίνεται ως τέτοιο για να διαφυλάξει την ομαλότητα στην πλατφόρμα της.

Αυτό το πρόσθετο χαρακτηριστικό θα βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει εύκολα αν κάποιο μήνυμα έχει δόλιο σκοπό, επίσης θα βοηθήσει το κοινό να προσδιορίσει αν έγραψε το μήνυμα κάποιος φίλος ή συγγενής ή αν προέρχεται αρχικά από κάποιον άλλο.

Ωστόσο δεν είναι απολύτως σαφές σε ποιο βαθμό η εταιρεία θα καταφέρει να καταστείλει τις βίαιες λύσεις στον πραγματικό κόσμο με την ετικέτα “Forwarded” σε ένα μήνυμα, αλλά είναι γεγονός πως η παρούσα ενέργεια είναι ενδεικτική ενός ευρύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως η WhatsApp.

Ο αγώνας κατά των fake news δεν έχει τελειωμό. Μόλις χθες, το YouTube που ανήκει στη Google υποσχέθηκε πώς θα επενδύσει 25 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει και να επισημάνει τις έγκυρες πηγές ειδήσεων στα βίντεο που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα της και να περιθωριοποιήσει τα υπόλοιπα που θεωρούνται ύποπτα και αμφιλεγόμενα. Ενώ το περασμένο μήνα το Facebook αποκάλυψε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα ελέγχου των των fake news σε περισσότερες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας