Πρώην υπάλληλος της Apple κατηγορείται για κλοπή εμπορικών μυστικών στην αυτόνομη οδήγηση

Πρώην υπάλληλος της Apple κατηγορείται για κλοπή εμπορικών μυστικών στην αυτόνομη οδήγηση
Image Credit: Apple / Henry K. Lee

Πρώην υπάλληλος της Apple κατηγορείται για κλοπή εμπορικών μυστικών στην αυτόνομη οδήγηση.

Ένας πρώην υπάλληλος της Apple φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά από την εταιρεία με σκοπό να τα δώσει στο νέο του εργοδότη, σύμφωνα με δημοσίευση του Mercury News. Οι απόρρητες πληροφορίες αφορούσαν κυρίως την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων – ένα τμήμα της η Apple που εργάζεται εδώ και χρόνια πάνω σε αυτό τον τομέα κάτω από άκρα μυστικότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το άτομο που έκλεψε τα στοιχεία ονομάζεται Xiaolang Zhang, και πιάστηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, τη στιγμή που αγόραζε αεροπορικό εισιτήριο τα “τελευταία δευτερόλεπτα” για την Κίνα από την αεροπορική εταιρεία Hainan Airlines.

Σύμφωνα με ένα tweet από τον δημοσιογράφο Henry K. Lee, ο Zhang έκλεψε μυστικά έγγραφα από την Apple κατά τη διάρκεια που εργαζόταν στην εταιρεία, και εξήγησε στις αρχές ότι είχε τοποθετήσει τα δεδομένα στο φορητό υπολογιστή της συζύγου του. Ο κατηγορούμενος Καταδικάστηκε σήμερα για κλοπή εμπορικών μυστικών από το αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας.

Και οι δύο πηγές υποστηρίζουν ότι ο Zhang επρόκειτο να εργαστεί για την XMotors, μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι κατασκευάζει “έξυπνα συνδεδεμένα και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα νέας γενιάς. Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή ως Xiaopeng Motors.

Η XMotors έχει γραφεία στο Πεκίνο και το Κουανγκτσόου, καθώς και στο Mountain View της Καλιφόρνια, αλλά είναι γεγονός πως δεν έχει κάποια σπουδαία ιστορία στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Ο λογαριασμός της εταιρείας στο Twitter αναφέρει υπάρχουν μεγάλοι επενδυτές πίσω από το εγχείρημα της, όπως ο Alibaba, η Foxconn και η IDG Capital και έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ονομάζεται XPeng G3.

Σύμφωνα με την News Mercury, ο Zhang έλαβε “ευρεία πρόσβαση σε εμπιστευτικές εσωτερικές βάσεις δεδομένων” ως μέρος του έργου του σε μια ομάδα που αναπτύσσει αυτόνομα αυτοκίνητα. Αφού πληροφόρησε την Apple ότι θα εγκαταλείψει την εταιρεία και θα εργαστεί για την XMotors, οι ερευνητές της Apple έψαξαν κρυφά τα δύο κινητά του τηλέφωνα και το φορητό υπολογιστή του και ανακάλυψαν ότι είχε κατεβάσει εμπιστευτικά αρχεία της Apple.

Ο Zheng τελικά παραδέχτηκε ότι τελικά προέβη σε κλοπή των μυστικών εγγράφων όταν είχε συλληφθεί από το FBI.

Ένα προφίλ του LinkedIn που προφανώς ανήκει στον Zhang υποδηλώνει ότι συνεργάστηκε με την Apple από το Δεκέμβριο του 2015 και ότι προηγουμένως πέρασε πάνω από τέσσερα χρόνια στη Marvell Semiconductor. Τα συγκεκριμένα έγγραφα και στοιχεία που έλαβε από την Apple είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και ενδέχεται να παραμείνουν ως επτασφράγιστο μυστικό και στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας