Η Wikipedia πρόκειται να αλλάξει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

Η Wikipedia πρόκειται να αλλάξει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

Η συγκεκριμένη πληροφορία ανακοινώθηκε από το ίδρυμα που φροντίζει τη συντήρηση της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, δηλαδή την WikiMedia. Από τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους έως το τέλος του 2021, θα γίνουν αλλαγές που θα διευκολύνουν την πλοήγηση της παραλλαγής του ιστότοπου που εμφανίζεται στους επιτραπέζιους υπολογιστές για την ευκολότερη αναζήτηση μεμονωμένων στοιχείων.

Η Wikipedia είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στον κόσμο. Η εμφάνιση της χαραχτεί στη συνείδηση και στο ασυνείδητο εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου, προφανώς γιατί τους είναι απαραίτητη και τη χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση για να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού. Από το επόμενο έτος, ωστόσο, αυτή η εμφάνιση προορίζεται να αλλάξει ριζικά, για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια: Η ίδια η Wikipedia το ανήγγειλε δημοσίως με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνοντας την πρώτη αισθητική ανανέωση από την τελευταία γραφική αναδιαμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στο μακρινό 2010.

Πως θα αλλάξει η Wikipedia

Το θέμα της αλλαγής θα είναι η έκδοση του ιστότοπου της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας που είναι προσβάσιμη από προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές, η λεγόμενη παραλλαγή για desktop, PC, Mac, Linux κ.λπ. η οποία σηκώνει επί της ουσίας το μεγαλύτερο περιθώριο βελτίωσης όσον αφορά τη χρηστικότητα. Μεταξύ των αλλαγών που εξετάζουν οι σχεδιαστές του ιδρύματος WikiMedia είναι ένα πιο μικρό λογότυπο, μια πτυσσόμενη πλαϊνή μπάρα και ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο αναζήτησης για καλύτερη εύρεση περιεχομένου που θα είναι πάντα διαθέσιμο στο πάνω μέρος της οθόνης. Τα δύο πρώτα μέτρα θα διασφαλίσουν ότι οι καταχωρήσεις στην εγκυκλοπαίδεια θα μπορούν να βρεθούν και να αναγνωστούν, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του χρήστη, ενώ το ευρετήριο θα σας επιτρέψει να πλοηγηθείτε πιο εύκολα

Οι σταδιακές αλλαγές στην εμφάνιση

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν μια πιο εμφανή γραμμή αναζήτησης, συντομεύσεις για προτιμώμενες γλώσσες ανάγνωσης και άλλες λιγότερο προφανείς λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τον ιστότοπο να είναι πιο άνετος στη χρήση. Οι εργασίες στη νέα Wikipedia δεν θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του επόμενου έτους, αλλά ευτυχώς οι προγραμματιστές ήδη διεξάγουν εργασίες. Ο ιστότοπος θα αλλάξει σταδιακά κατά τη διάρκεια των μηνών καθώς οι νέες λειτουργίες θα ολοκληρώνονται. Επομένως, δεν θα υπάρξει ξαφνική αλλαγή μεταξύ δύο εκδόσεων του ιστότοπου, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στους λάτρεις των εγκυκλοπαιδικών γνώσεων που παρέχει η βικιπαίδεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας