ΑρχικήΕργασίαΗ υβριδική ευέλικτη εργασία ήρθε για να μείνει, ισχυρίζεται η Microsoft

Η υβριδική ευέλικτη εργασία ήρθε για να μείνει, ισχυρίζεται η Microsoft

Η υβριδική ευέλικτη εργασία, όπου οι υπάλληλοι επιτρέπεται να εργάζονται συχνά μεταξύ γραφείου και σπιτιού, είναι μια κίνηση που κερδίζει περισσότερους υποστηρικτές στον τρόπο που δουλεύουν πλέον οι άνθρωποι, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Microsoft.

Με βάση μια δημοσκόπηση περίπου 9.000 διευθυντών και υπαλλήλων, η έκθεση αναφέρει ότι περισσότεροι από εννέα στους δέκα (91 τοις εκατό) εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένουν να απολαύσουν μια υβριδική προσέγγιση στην εργασία μακροπρόθεσμα που θα είναι μόνιμη και σταθερή, και σαφώς όχι κάτι, που θα είναι περιστασιακό.

Ένα από τα κύρια οφέλη είναι η ικανότητα διατήρησης των επιπέδων παραγωγικότητας, παρέχοντας παράλληλα στους εργαζομένους μεγαλύτερη ελευθερία όσον αφορά τις ώρες εργασίας και την τοποθεσία που θα δουλέψουν. Παρόλο που φαντάζει περίεργο, η διασφάλιση της συνέχειας των επιχειρήσεων (δηλαδή να μην κλείσουν) κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν ήταν το κυριότερο μέλημα των επιχειρηματικών οντοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, ισχυρίζεται η έκθεση.

Αντ ‘αυτού, οι προκλήσεις με την απομακρυσμένη και υβριδική εργασία ήταν το πρώτιστο ζήτημα, καθώς σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (41 τοις εκατό) παραδέχτηκαν ότι αγωνίζονται για τη δημιουργία μιας ισχυρής και ενοποιημένης ομαδικής κουλτούρας. Μια άλλη σημαντική πρόκληση για τους διευθυντές είναι ο τρόπος αποτελεσματικής ανάθεσης καθηκόντων και η ενδυνάμωση των εικονικών ομάδων, κάτι που σχεδόν τα δύο τρίτα (64 τοις εκατό) των ερωτηθέντων ανέφερε ότι τους απασχολεί πολύ σοβαρά.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται επίσης ικανοποιημένοι, αν και στην αρχή τα βρήκαν σκούρα λόγω, της πρωτόγνωρης κατάστασης που κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν, καθώς ενέχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας η διατήρηση υγιών εργασιακών σχέσεων, η ομαδική συνοχή και συνεννόηση, αφού προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι για το τι θα συναντήσουν στο διάβα τους, και αν οι προϊστάμενοι τους θα τους βοηθούσαν σε αυτήν τη νέα μετάβαση και κανονικότητα.

Η επιτυχία της ομαδικής εργασίας σε έναν υβριδικό κόσμο, καταλήγει η έκθεση, εξαρτάται περισσότερο από το ανθρωποκεντρικό στοιχείο, από το να έχουμε απλά τα σωστά εργαλεία. Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται έτοιμοι και εξουσιοδοτημένοι για να αναλάβουν την ευθύνη των κινδύνων και κατ’ επέκταση να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δυσκολία.

«Έτσι, η πρόκληση για τις επιχειρήσεις θα είναι να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αισθάνονται συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους τους και θα γνωρίζουν με σαφήνεια αν η εργασία που εκτελούν ως ομάδα συμβάλλει στην υλοποίηση του οράματος της εταιρείας. Οι επιτυχημένες ομάδες στο μέλλον θα χαρακτηρίζονται από το πόσο παραγωγικές είναι, καθώς και την αίσθηση της συντροφικότητας, της ενσυναίσθησης και της εμπιστοσύνης που θα νιώθει κάθε υπάλληλος ως μέλος της ομάδας», εξήγησε η έκθεση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166